De laatste trends op het gebied van vloertegels

badkamertegelsHet interieur van een woning is voortdurend onderhevig aan trends. Zo kan er een trend zijn in keukens, slaapkamers, badkamers of een bepaalde trend voor een een bepaalde interieurstijl. Ook in vloeren zijn jaarlijkse verschillende trends te zien. Zo ook vloertegels. Aangezien er met vloertegels ongelofelijk veel gecombineerd kan worden en er vele soorten tegels zijn heb je ook een enorme keuze uit de verschillende trends van vloertegels. Welke trend je ook volgt, er is altijd wel een vloertegel te koop die aan jouw wensen en smaak voldoet. Ga je vloertegels leggen? Hierbij enkele van de nieuwste trends.

Houtlook vloertegels

Hoewel houten vloeren mateloos populair zijn, schrikken sommige mensen toch terug van de nadelen van een houten vloer. Een houten vloer is gevoeliger voor beschadigingen en om de vloer mooi te houden, zul je het de houten vloer goed moeten onderhouden, dat betekent; periodiek schuren en lakken of oliën. Ook is een massief houten vloer vrij prijzig in aanschaf. De huidige generatie houtlook tegels zijn niet meer van echte houten planken te onderscheiden en zijn zelfs voorzien van een houtnerf. Hierdoor heb je wel het uiterlijk van een houten vloer, maar niet de nadelen en tegels zijn stukken goedkoper dan een massieve houten vloer.

Betonlook vloertegels

Al enkele jaren is het industriële interieur een zeer populaire trend. In navolging hiervan pas een betonnen vloer heel goed. Wel is het zo dat echt beton enkele negatieve eigenschappen heeft. Het kan snel verkleuren en beschadigen en het is niet volledig waterdicht, tenzij je het bewerkt met een coating. Daarom zijn er nu betonlook vloertegels. De tegels lijken op beton en je kunt ze in allerlei betonkleuren krijgen. Zo kan je de klassieke grijze betonkleur nemen, maar ook heel donker beton. Een combinatie van betonlook tegels met andere materialen zoals hout is ook goed te doen.

Combinaties van verschillende soorten tegels

Aangezien vloertegels er in talloze verschillende maten en soorten zijn kun je er ook heel goed mee combineren. Traditioneel gezien leggen we een ruimte vol met één bepaalde soort vloertegel, maar je kunt bijvoorbeeld ook combineren met verschillende soorten tegels. Zo kun je een gedeelte van de ruimte betegelen met grote tegels en daarop aansluitend mozaïektegels.

Afwijkende formaten en kleuren

Bij deze trend is nagenoeg alles mogelijk. Vooral het feit dat je niet perse vierkante, rechthoekige of langwerpige vloertegels hoeft te gebruiken. Kies eens voor een spectaculaire vormen, zoals vijfkantige of achtkantige tegels en combineer het met standaard vierkante tegels. Ook met kleuren valt van alles te doen. Waarom vloertegels kopen in één bepaalde kleur, terwijl je ook met verschillende kleuren of tinten kunt werken?