Heidematten: lekker privacy en mooie tuinafscheiding

Heidematten zijn een nieuwe vorm van tuinafscheiding. Eenvoudig gezegd zijn het matten, gemaakt van wortels van heidedop. Deze zijn dicht bij elkaar geweven. De matten hebben een natuurlijke uitstraling en zijn onbehandeld. Daardoor sluiten ze volledig aan bij de trend van ‘terug naar de natuur’. Heidematten bestaan in diverse hoogtes (onder meer 100 cm, 175 cm en 200 cm) en in verschillende diktes. Daarnaast kun je nog kiezen voor een grove of een fijne uitvoering. Met dit soort matten krijg je meteen privacy in de tuin. Je hoeft niet te wachten tot de planten groot zijn zoals bij hagen. Het hout blijft altijd in zijn oorspronkelijke vorm, en het oogt nog mooi ook! Na verloop van tijd gaan ze er wat grijzer uitzien, maar dat maakt hen juist nog meer natuurlijk. Qua onderhoud vergen ze geen speciale behandeling, dus dat is ook alweer meegenomen!

Heel wat leuke toepassingenheidematten

De heidematten zijn vooral bedoeld om een mooie afsluiting te creƫren voor je tuin. Je kunt ze vasthechten aan een bestaande draad-afsluiting (bijvoorbeeld betongaas) of je kunt er een lelijke muur mee bekleden. Als je dit wenst, kun je tegen de matten klimplanten laten groeien. Zo ontstaat er een extra mini-biotoop in je tuin waar bijen en insecten op afkomen. Heb je je afsluiting volledig geplaatst en heb je nog wat stukken mat over? Dan kun je er bijvoorbeeld bloembakken of een kunststof regenton mee bekleden. Zo krijg je een uniforme look in de gehele tuin. De prachtige houtkleur is ideaal om bijvoorbeeld tuinornamenten of bloembakken tegenaan te plaatsen. Het zorgt voor een mooi contrast en een mooie achtergrond.

Waar vind je deze heidematten?

Je vindt deze mooie matten in de standaard tuinhandel. Maar makkelijker is het nog om ze online te bestellen. Je vindt ze bijvoorbeeld bij de Jong Hout & Staalhandel (www.dejonghandelsonderneming.nl). Met een paar muisklikken zie je alle soorten heidematten, doe je je keuze en bestel je ze. Je krijgt de heidematten binnen de kortste keren thuis geleverd. Geen urenlang zoeken in winkels en geen gezeul dus! Ze zijn makkelijk te plaatsen. Iedereen die een beetje handig is, kan ermee overweg.