HOE EEN NIEUWE VOORDEUR DE LOOK VAN JE HUIS KAN AFMAKEN

Een goede eerste indruk begint al bij de voordeur. Veiligheid, isolatie en vormgeving zijn de belangrijkste punten om op te letten wanneer je een voordeur kiest.voordeur

Het kan voor heel wat keuzestress zorgen aangezien er zo veel variatie is in het assortiment. Buitendeuren dienen natuurlijk vooral om ons te beschermen tegen inbraak en kou, maar het oog wil ook wat. Met een goed gekozen voordeur geef je je huis veel meer uitstraling. Het is belangrijk dat je de bouwstijl van je woning in acht neemt, hoewel een personal touch heus wel gezien mag worden.

Modern, klassiek of tijdloos?

Heb je inspiratie nodig bij het kiezen van een voordeur? Deuren kun je helemaal afstemmen op het karakter van je huis. Een moderne nieuwbouw woning wordt mooier van een deur met een strak design. Een voordeur met ronde sierelementen en klassieke panelen steekt daarentegen af tegen een moderne achtergrond. Het aanzicht van het huis raakt daardoor visueel uit balans. Klassieke voordeuren komen het beste tot hun recht bij woningen met een karaktervol exterieur. Ingezet glaswerk wordt bij klassieke voordeuren ook vaak bedekt met rasterwerk. Tijdloze voordeuren hebben een neutrale stijl en zijn goed te combineren met huizen uit verschillende bouwperiodes.

Glassoorten en isolatie

Vandaag de dag zijn we vooral bezig met het verduurzamen van onze woning. Is het dan wel verantwoord om een deur met glas aan te schaffen? Ja, er wordt namelijk alleen gebruik gemaakt van dubbelglas en de deur zelf heeft een extra laag isolatie. Glaswerk geeft een luxe uitstraling en is verkrijgbaar in vier versies.

  • Blank glas: een helder isolatieglas.
  • Mat-satijn glas: ook wel bekend als “frosted” glas. Deze glassoort biedt meer privacy, omdat het alleen licht doorlaat.
  • Satijn Block: een combinatie tussen blank glas en mat-satijn glas. Het mat-satijn glas wordt als een blok met een rand van blank glas weergegeven.
  • Glas in lood: stijlvolle loden lijnen verwerkt in het glaswerk.

Met de perfecte voordeur geef je je huis een nette afwerking. Speel met kleur, glaswerk en rasterwerk om tot een uniek design te komen. Ben je toe aan iets nieuws? Geef je voordeur een welverdiende make-over en ervaar het verschil!