Hoe kies je de juiste toiletrolhouder?

De functie van en toiletrolhouder is eigenlijk tweeledig: aan de ene kant moet deze praktisch en efficiënt zijn, aan de andere kant moet hij passen bij het interieur van je badkamer. Doordat beide functies van verschillende kanten benaderd kunnen worden, zijn er ondertussen veel mogelijkheden om de juiste toiletrolhouder voor jou te vinden. Als je op zoek gaat naar een goede toiletrolhouder dan moet je rekening houden met een aantal factoren. Denk hierbij aan het type, het materiaal, de opties, het formaat, de prijs en het design. 

toiletrolhouder

Verschillende typen op de markt

Als je van plan bent om een toiletrolhouder aan te schaffen dan is het belangrijk dat je eerst en vooral de keuze maakt welk type je wilt. Wil je een model dat je op de grond kunt plaatsen of juist een model dat je aan de muur kunt bevestigen? De meeste standaard toiletrolhouders kun je ergens staand plaatsen. Deze kun je dus ook vrij gemakkelijk optillen en op een andere plek neerzetten. 

Houdt rekening met het formaat

Een model dat je aan de muur bevestigd neemt uiteraard iets minder plaats in en kan er ook wel eleganter en moderner uitzien. Probeer daarnaast ook zoveel mogelijk rekening te houden met het formaat van de toiletrolhouder. Hierbij kun je kijken naar de beschikbare ruimte die je hebt. Indien je op een klein appartementje woont, dan kan het misschien aan te raden zijn om een toiletrolhouder te nemen die je kunt ophangen. Deze nemen namelijk net iets minder plaats in beslag in vergelijking met de staande exemplaren. 

Een toiletpapierdispenser is er in verschillende varianten

De meest voorkomende toiletrolhouder is een toiletpapierdispenser. Hier zijn verschillende varianten van en de traditionele toiletpapierdispenser is de meest popualire, het is de houder die geschikt is voor WC-rollen met koker. Dit zijn de normale rollen met een kartonnen koker die iedereen gebruikt. In de meest traditionele WC-rolhouders is er plaats voor 1 of 2 rollen, maar er zijn er ook op de markt die plek hebben voor 3 of 4 rollen.

Thuis of bij een bedrijf

Voor thuis gebruik is een houder voor 1 rol prima, maar voor gebruik bij bedrijven of andere plekken waar veel mensen gebruik maken van het toilet, is het verstandig te kiezen voor een houder die geschikt is voor 2 rollen of meer. Bij bedrijven worden de toiletten en sanitaire ruimten in de meeste gevallen namelijk slechts één keer per dag gecontroleerd. Dan is het van belang dat er altijd een extra rol op voorraad is, zodat niemand zonder papier komt te zitten.