Wat kun je allemaal leasen?

Wanneer we het hebben over leasen denken veel mensen gelijk aan auto’s of bedrijfswagens. Niet gek, want jaarlijks kiezen veel mensen voor een bedrijfswagen leasen in plaats van kopen bijvoorbeeld. Maar naast auto’s is er nog veel meer wat je kunt leasen, vooral ook binnen je woning! Door maandelijks te betalen voor je meubels en witgoed heb je niet het budget nodig om in een keer een grote aanschaf te doen. Een aantal voorbeelden van spullen die mensen veel leasen kun je hier vinden.

Witgoed

De afgelopen jaren heeft een grote opmars plaatsgevonden in het leasen van witgoed. Wasmachines, drogers maar ook ijskasten worden op steeds grotere schaal in gebruik genomen door middel van leasecontracten. Dit is handig voor mensen die het budget niet hebben voor een grote uitgave in een keer. Daarnaast wordt witgoed op grote schaal verkregen door leasen onder groepen studenten en woningdelers. Op maandelijkse basis dragen woningdelers bij voor het witgoed in huis, zonder dat er iemand een grote uitgave gedaan hoeft te worden of het witgoed in het bezit is van een persoon. Helemaal handig is dit als de doorstroming van huurders in een woning groot is, zo heb je altijd een wasmachine in huis.

Zonnepanelen

Leasen kan niet alleen met het witgoed in je woning, maar ook zeker met zonnepanelen. Ook hierbij sluit je een contract af met een leasemaatschappij, vaak wel voor een langere periode. Na deze periode heb je vaak de mogelijkheid om de zonnepanelen over te kopen van een leasemaatschappij. Daarnaast betaald de leasemaatschappij gedurende contract voor onderhouds- en reparatiekosten. 

Auto leasen

Tot slot is natuurlijk nog steeds de bekendste vorm van leasen door een auto te leasen. Hierbij zijn de variatiemogelijkheden eindeloos, van occasion leasen tot elektrisch leasen, er is voor iedereen wel wat te vinden. Een leasecontract voor je auto sluit je vaak af voor een aantal jaren, waarna je ook hier vaak de mogelijkheid hebt om de auto te kopen. 

Veel mensen weten dus niet dat je zoveel mogelijkheden voor leasen hebt! Het grote voordeel blijft dus wel dat je geen aanschafprijs hebt en vaak onderhoudskosten en andere onverwachtse kosten gedekt worden door de leasemaatschappij. Aan de andere kant zal je er rekening mee moeten houden dat je voor een langere periode aan een contract vastzit.