Onderhoud van uw houten vloer

Onderhoud van uw houten vloer

U heeft gekozen voor een mooie houten vloeren. U ziet hoeveel klasse en stijl ze aan uw woning geven. U bent overtuigd van het feit dat ze met goed onderhoud en een beetje aandacht jarenlang meegaan en dus een duurzame investering zijn. Een houten vloer is van blijvende waarde als u het goed behandelt. Hiervoor hebben we een aantal eenvoudige tips, waarvan u zult merken dat ze goed uit te voeren zijn en het beeld versterken dat houten vloeren onderhoudsarm zijn en toch altijd mooi blijven.

Hoe kan ik houten vloeren het beste onderhouden?

Als u uw houten vloeren heeft afgenomen van Creon Vloeren, weet u dat u over een kwaliteitsproduct beschikt. Met een geolied oppervlak dat goed beschermt tegen watervlekken en een toplaag van 4 mm dik eikenhout van de beste kwaliteit zijn ze onderhoudsarm, slijtvast en bijzonder sterk, Toch is eikenhout niet onaantastbaar. Krassen kunnen voorkomen, alleen zullen ze minder diep zijn dan bijvoorbeeld bij een grenen vloer. Voor de dagelijkse schoonmaak kunt u het beste kiezen voor een wissersysteem voor stofafname of een stofzuiger met parketborstel. Vuil kan intrekken in het hout. Als u kiest voor goede schoonloopmatten bij uw buitendeuren, voorkomt u al veel. Het zijn vooral kleine steentjes en zand die voor lelijke krassen en kale plekken kunnen zorgen. Als u verrijdbare meubels heeft, kunt u deze het beste voorzien van zachte wieltjes. Als u vilt bevestigt aan de poten van uw tafels, sofa en stoelen en deze ook regelmatig reinigt, blijven uw houten vloeren in goede staat.

Nog wat tips

Het is een hele goede gewoonte om wekelijks uw houten vloeren te dweilen. Dit neemt vuil en minuscule zand- en stofdeeltjes weg, die op den duur uw hout lelijk kunnen maken of aantasten. Wat ook een goed idee is, is een periodieke dieptereiniging met stoom. Stoom maakt ingelopen vuil los en desinfecteert uw houten vloeren. U zult merken hoezeer uw vloer hiervan opknapt. Er is alleen wel een aandachtspunt. Stoomreiniging droogt uw houten vloeren uit. Daarom is het aan te bevelen om ze na de dieptereiniging te behandelen met een voedende olie, opdat uw houten vloeren er stralend en levend uit blijven zien.
Houten vloeren komen het best tot hun recht als uw ruimte de juiste vochtigheidsgraad heeft. Goede klimaatbeheersing is niet alleen voor u van belang, maar ook voor uw houten vloer.

Met deze simpele en praktische tips bent u gegarandeerd van vele jaren woongenot van uw houten vloeren.