Hoe zorg je voor warmte in je woonkamer?

Een warm gevoel is essentieel om je thuis te voelen

We leven tegenwoordig heel stressvol, we lopen onszelf voorbij en hebben nog weinig tijd. Een gezellig thuis is onontbeerlijk om de balans in ons leven te behouden. Het is belangrijk om thuis een warm en geborgen gevoel te creëren. Stoffen, en dan in het bijzonder tapijten, zorgen voor een warme sfeer. Op je blote voeten kunnen lopen, lekker languit op het tapijt TV kunnen kijken of met de kinderen spelletjes doen op het vloerkleed: wat is er ontspannender dan dit?

Vloerkleden in de woonkamer

Een vloerkleed doet wonderen: het geeft zachtheid en geborgenheid. Als dat vloerkleed dan nog eens een extra gezellige uitstraling, look of print heeft, dat is het helemaal af. Een vintage vloerkleed is hiervoor ideaal. Ook al kies je ervoor om een vintage vloerkleed nieuw te kopen, het ziet er altijd doorleefd en vol karakter uit. Het is alsof het er al jaren ligt en dat het al heel wat fijne momenten in jouw gezin heeft meegemaakt. Dat is juist wat een vintage vloerkleed zo karaktervol maakt. Van zodra je het ziet liggen, krijg je een goed gevoel.

vintage vloerkleed

Welk vloerkleed kies je het best?

Vintage is een begrip en gaat vooral over de look van het tapijt. Daarnaast heb je natuurlijk het materiaal en de grootte die een belangrijke rol speelt. Gelukkig bestaan er vintage vloerkleden zowel in wol, katoen, mix, met lange of korte haren, in grote en kleine formaten en in alle kleuren. Daardoor vindt iedereen wel een vintage tapijt naar zijn of haar keuze. Het maakt niet uit of je nu modern of ouderwets ingesteld bent, of je hebt grote of kleine woning hebt, of je kiest voor zachte of felle kleuren. Binnen de vintage stijl vind je genoeg vloerkleden waaruit je een keuze kunt maken. Kelim, patchwork, Perzisch of kashmier: het ziet er allemaal even aantrekkelijk uit. Soms zijn deze tapijten echte eyecatchers, soms zijn ze discreet zodat ze de meubelen of accessoires extra in de kijker zetten. Volg bij je keuze je intuïtie en je kan nooit verkeerd doen!