Hout interieur inspiratie

Houten meubelen: terug naar de natuur!

De woontrends tonen aan dat we meer en meer voor hout gaan kiezen als het om meubelen gaat. Veel hout in je omgeving geeft een goed en warm gevoel. Tegenwoordig wordt hout vaak niet geverfd en blijft de mooie houtstructuur behouden in de meubelen. Deze tekeningen zijn nooit saai en zijn bovendien rustgevend om naar te kijken. Teak meubelen zijn daarvan een goed voorbeeld. Ze zijn zelden schreeuwerig en zijn vaak tijdloos. Daarom zijn ze ook zo gewild, zowel bij jongere als bij oudere mensen.

Teak is duurzaam en makkelijk in onderhoud

Teak is een harde houtsoort, bijna slijtvast en blijft zijn oorspronkelijke pracht goed behouden. Je hoeft teak niet echt te onderhouden. Als je wil kun je teak gewoon naturel laten. Na een tijdje gaat het wel grijzer worden, maar dan komt het pas tot leven. Wil je toch zijn meer bruine kleur behouden, dan kun je dit hout beitsen, vernissen of met olie instrijken. Om het proper te houden volstaat een nat doek met een beetje poetsmiddel. Het kan natuurlijk zijn dat je morst of krassen maakt. Schuur het hout dan even en de beschadiging is verdwenen. Kortom: teak meubelen zijn de meest gebruiksvriendelijke meubelen die je in huis kunt hebben.

teak meubelen

Hout past bij elke stijl van wooninrichting

De landelijke en traditionele wooninrichting maakt al lang gebruik van hout. Je ziet hier veel houten balken, vloeren en deuren. Daar passen houten meubelen uiteraard perfect bij. Ook al heb je een strakke moderne, trendy of minimalistische woning, houten meubels kunnen deze strakke look zelfs versterken. Of ze kunnen juist een contrast vormen. In de industriële loft-stijl die de laatste jaren fel is opgekomen, worden maar al te graag houten meubelen gebruikt. Hout gaat goed bij ruwe materialen zoals beton en staal.

Hout groeit mee

Het kan gebeuren dat je op een bepaald moment je interieur een volledig nieuwe look wilt geven. Of je verhuist naar een andere woning? Dan hoef je je houten meubelen niet weg te doen. Ze vinden zeker terug hun plaats in je nieuwe interieur. Met wat andere accessoires erbij worden ze opnieuw geïntegreerd. Eens je voor hout kiest, wil je niets anders meer!