Wat komt er kijken bij het kopen van een schutting?

Een schutting kopen: gemakkelijker gezegd dan gedaan

Een schutting voor de tuin kopen lijkt op het eerste zich niet meteen de moeilijkste opgave te zijn. Je zoekt er eentje die mooi is, je kiest hem en klaar is Kees toch? Niet bepaald! Niet alleen komt er heel wat kijken bij het kopen van een goede schutting maar het valt bovendien niet te vergeten dat de schutting een belangrijk onderdeel van iedere tuin is. Hier niet voldoende over nadenken zal dan ook op een later moment zich vast en zeker wreken.

De schutting plaatsen

Voor je een schutting gaat kopen, laat staan plaatsen, overleg je best even met de buren. Dit kan later heel wat problemen besparen. Als er duidelijke afspraken worden gemaakt over de exacte locatie en of het op de erfgrens komt of toch net op jouw deel. Als de schutting op de erfgrens komt is het ook opletten geblazen: dan hebben de buren even veel over de schutting te zeggen. Kijk ook na wat de regels in jouw gemeente zijn wat de hoogte van de schutting betreft. Hier kan redelijk wat verschil in zitten.

schutting

De schutting kopen

Heb je besloten dat je een schutting gaat kopen en is alles in orde met de wetgeving en de buren? Dan is het tijd om de juiste schutting te zoeken. Zo zijn er kant- en klare schuttingen van bepaalde afmetingen die tussen palen gezet kunnen worden, zo kan je er zelf eentje in elkaar timmeren en ga zo maar door. Wat je sowieso eerst doet is een schets maken met de correcte afmetingen qua lengte en hoogte en dit goed te controleren om zeker te zijn dat je voldoende materiaal in huis haalt.

• Het materiaal
Een eerste vraag is natuurlijk ook uit wat voor materiaal de schutting moet bestaan. Dit moet stevig genoeg zijn. Vaak gebruikte materialen zijn hardhout, grenen, naaldhout en vuren.

• Het onderhoud
Een schutting van hardhout heeft het minste onderhoud nodig. De prijs van het onderhoud en de moeite die je daarin moet steken zijn uiteraard ook zaken om op voorhand rekening mee te houden.

• De prijs
Het materiaal, de afmetingen van de schutting en het plaatsen van de palen om de nodige steun te geven zullen in grote mate de prijs bepalen.

Kortom

Bij het plaatsen van een schutting in de tuin komt heel wat kijken. Zeker als je weinig ervaring hebt in de tuin is het geen fout idee om professionele hulp in te roepen. Een onderneming als Topschutting.nl kan je daarbij niet alleen helpen maar heeft ook heel wat knappe schuttingen in het assortiment.