Houten vloer voor meer sfeer

Wanneer je toe bent aan iets nieuws in huis, kun je natuurlijk ook altijd eens nadenken over de vloer. De vloer is een onderdeel van het huis waar we niet snel aan denken wanneer we op zoek zijn naar meer sfeer, maar wat ontzettend kan bijdragen aan een hoop sfeer in huis. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar verschillende mogelijkheden van een houten vloer. Een houten vloer zorgt namelijk snel voor een sfeervolle kamer.

Houten vloer

Een houten vloer is ontzettend fijn. Het is namelijk verkrijgbaar in alle mogelijke manieren. Op die manier kan je altijd een houten vloer kiezen die past bij jou. Helemaal wanneer je op zoek bent naar een houten vloer die zorgt voor meer sfeer. Vaak denken we dan al gauw aan een donkeren houten vloer en een donkeren houten vloer kan ook ontzettend mooi zijn. Bij hout is er het voordeel dat je kan kiezen uit honderden verschillende soorten hout en daarmee ook honderden verschillende kleuren hout. Wanneer je dan op zoek bent naar een houten vloer die zorgt voor meer sfeer, is een donkere houten vloer absoluut een aanrader. Donker hout geeft namelijk een warme en daardoor ook sfeervolle uitstraling.

Andere manieren om met een houten vloer sfeer te creëren

Natuurlijk zijn er nog ontzettend veel andere manieren hoe je een houten vloer in een woonkamer kan gebruiken voor meer sfeer. Zo heb je ook een hele hoop houten vloeren die wellicht wat minder donker van kleur zijn, maar niet minder sfeervol zijn. Er zijn een hoop soorten hout die een prachtig patroon hebben waardoor het hout ook een warme uitstraling geeft. In combinatie met verschillende meubels en warme kleuren op de muur, in de vorm van verf of behang, zal het geheel dan al snel zorgen voor een sfeervolle uitstraling.

Hout met meubels

De houten vloer kan natuurlijk heel mooi gematched worden met houten meubels. Wanneer je dan een wat neutrale vloer neemt, iets minder warm, kun je kiezen voor warme kleuren in de meubels. Donkere houten meubels met een warme tint zullen dan ook zorgen voor een sfeervolle uitstraling. Mocht je liever een wat koelere sfeer willen creëren dan kun je kiezen voor een lichte houten vloer. Licht als in heel licht bruin, maar ook wit is een manier om een koelere sfeer te creeren en een houten vloer is ook gewoon in het wit te verkrijgen. Door de witte vloer vervolgens te combineren met een warmere kleur hout voor de meubels, geeft een neutrale sfeer. Ook het gebruik van koelere tinten op de muur kan meehelpen aan een combinatie van warm hout, met een koelere houten vloer. 

Tot slot

Welke kleur hout je ook uiteindelijk kiest, de mogelijkheden ermee zijn eindeloos. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de vloer aan te passen bij de meubels die je al hebt, maar wanneer je die nog niet hebt, kun je natuurlijk ook meubels aanpassen op de vloer die je graag wil.