Wat moet u weten voordat u een schilder inhuurt?

Een renovatie of een eenvoudig schilderij in onze residentie is altijd welkom. Maar daarvoor hebben we natuurlijk een zeer gespecialiseerde professional nodig. We weten al dat een nieuw schilderij een totaal andere uitstraling kan geven aan het huis, maar wat velen niet weten is dat er enige zorg moet worden besteed aan het inhuren van een schilder.

Kijk waar u rekening mee moet houden voordat u een schilder in dienst neemt.

Vraag naar referenties. Gooi deze hypothese nooit weg!
Professionals weten hoe ze uw advertentie goed kunnen verkopen, vooral wanneer ze een dringende service nodig hebben.

Vraag naar referenties! Alleen dan weet u of de dienst echt is zoals hij zegt dat hij is zoals hij is. Bovendien kunt u met referenties weten of bepaalde details, zoals de gestelde termijnen, zullen worden nageleefd.

De eerste professional kiezen? Zoek naar meer dan één optie!
Om de juiste schilder in Breda te vinden of zelfs om het onderhoud van het gebouw uit te voeren, is het raadzaam om verschillende opties te onderzoeken.

Ja, deze keuze is fundamenteel. Het is noodzakelijk om wat tijd te besteden aan het zoeken naar de ideale professional, vooral als de klant geen toekomstige verliezen wil.

Zelfs als de eerste professional een kwaliteitsbudget indient, is het aangewezen om te wachten tot de andere professionals hun voorstellen presenteren. Zelfs als deze eerste professional goede referenties heeft, wacht maar af.

Er moet niet alleen rekening worden gehouden met de goedkoopste waarde of de snelste termijn. Alvorens een beslissing te nemen, doe een onderzoek met ten minste drie professionals in de omgeving.

Houd bij het inhuren van een schilder de dagelijkse service in de gaten
Voor een correcte uitvoering van de werkzaamheden is het belangrijk dat de controle dagelijks wordt uitgevoerd. Het vermijden van deze procedure is een fout die veel aannemers volgen.

Klanten die weglopen van de verplichting zetten hun eigen budget op het spel. Omdat veel voorkomende fouten van een professional in de woning kunnen ontstaan zoals vlekken op de muur, verspilling van materiaal en onnodig vuil op de vloer en andere meubels.

Wees specifiek over het project
Het is belangrijk om aan de aannemer de mogelijke ideeën rond de te schilderen gebieden (binnen of buiten) te specificeren bij het bespreken van hun behoeften en in het bijzonder de aspecten van het project die de prijs kunnen beïnvloeden.

Wees specifiek over welke oppervlakken u wilt laten schilderen (muren, friezen, kozijnen, plafonds, etc.) en de kleuren van het schilderwerk en de afwerkingen die gebruikt moeten worden.

Garanties
Stel de servicegaranties vast met de schilders wanneer u op zoek bent naar de beste professional voor uw werk, bijvoorbeeld als het schilderij in elkaar schilt of borrelt, dan kunt u in de contractclausule dit detail over de servicegarantie opnemen.

Houd de deadline in de gaten
Stel een deadline vast voor het op te leveren werk, het hoeft geen exacte deadline te zijn met een vastgestelde datum, maar in ieder geval het aantal maanden of weken dat het schilderij klaar zal zijn.

Formaliseren van een contract
Maak een contract met al uw wensen en de deadline voor de oplevering van het werk.