Houten zwevende wandplanken aangepast aan jouw wensen

Een zwevende wandplank is een trendy accessoire voor in huis. De wandplank kan je naar jouw smaak decoreren met bijvoorbeeld fotolijstjes, boeken of planten. Het geeft gelijk een warme en gezellige uitstraling op elke gewenste plek. Bij houtenladders.nl hebben ze een ruim assortiment aan zwevende houten planken. Ben je benieuwd wat de opties zijn? Lees dan snel verder! 

wandplank hout

Diverse maten

De zwevende wandplank is in twee dikte maten verkrijgbaar, 32 mm en 40 mm. De lengtematen verschillen van 30 cm tot 300 cm. Daarnaast is er keuze uit vier breedtematen, 15 cm, 20 cm, 25 cm en 30 cm. Het is ook mogelijk om de plank op maat te laten maken. Zo kan je op elke gewenste plek een mooie houten wandplank hangen. 

Soorten afwerkingen

Het aanbod bestaat uit drie soorten afwerkingen: recht, boomstam en facet. Elke afwerking geeft een andere look en feel. De rechte afwerking heeft zijden die recht afgesneden zijn. Bij de boomstam is de onderkant van de plank breder dan de bovenkant. Hiervoor worden houten planken gebruikt die de natuurlijke vormen van de boom hebben, hierbij wordt de bast behouden. Door de bast is de boomstam wandplank oneven aan de rand. De wandplank hout met facet is schuin afgesneden aan de zijkanten. Op deze manier lijkt het alsof het hout dikker lijkt. 

Verschillende behandelopties

De wandplank zwevend is in zes verschillende soorten verkrijgbaar:

  • Onbehandelde wandplank. Deze kan je altijd zelf nog behandelen met olie naar keuze.
  • Geoliede wandplank. Planken behandeld met olie worden mat en stralen warmte uit. De olie trekt in het hout en zorgt ervoor dat de plank niet uitdroogt. Er is vervolgens keuze uit een nature olie die lijkt op de natuurlijke houtkleur. Deze olie bevat een beetje wit pigment, zodat het hout niet geel wordt. Ook kan je kiezen voor transparante olie, deze olie zorgt ervoor dat het hout wat donkerder wordt. 
  • Gelakte wandplank. De twee componenten lak beschermt de wandplank tegen vocht of vlekken. Door deze lak is de plank makkelijk schoon te houden. Er is hierbij keuze uit drie soorten lak: wit, zwart en naturel. 

Het verschil tussen lak en olie

Het verschil tussen olie en lak is dat een gelakte plank goed is beschermd tegen vocht en vuil. De lak geeft de houten plank een glanzende finish. Bij een geoliede plank trekt de olie in het hout, waardoor het niet uitdroogt. Dit zorgt voor een natuurlijke matte kleur. Een geoliede plank is in tegenstelling tot een gelakte plank slecht beschermt tegen vocht en vuil. 

Wandplank kopen?

Ben je op zoek naar een mooie houten wandplank, neem dan een kijkje op de website en ontdek het ruime aanbod. Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan ons contact met ons op.