Hulpmiddelen om je meer mobiel te maken

Wanneer je ouder wordt en de spieren botten het niet meer zo goed doen als vroeger kun je moeite krijgen met lopen en bewegen. Dit is erg vervelend en kan je levenskwaliteit aanzienlijk verminderen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig verschillende zorghulpmiddelen bij het hulpmiddelencentrum die het bewegen en lopen makkelijker maken. Enkele van deze hulpmiddelen zullen we hier noemen.

 

De rollator

Een veelvoudig gebruikt hulpmiddel dat je mobieler maakt is natuurlijk de rollator. Met behulp van een rollator kun je gemakkelijker en verder lopen. Hierdoor kun je weer buiten de deur komen en leuke dingen ondernemen. Er zijn verschillende opties, zo heb je ze op drie en op vier wielen. Maar de essentie is dat je er aan vast kunt houden en mee vooruit kunt bewegen.

 

De wandelstok

Wanneer je moeite hebt met lopen, maar nog niet zo veel dat je een rollator nodig hebt, dan kan een wandelstok ideaal zijn. Deze geven stabiliteit tijdens het lopen en kunnen helpen met opstaan uit stoelen bijvoorbeeld. Vaak hebben ze een goed handgrip en een stevige stok dop zodat je meer stabiliteit hebt tijdens het lopen.

 

wandelstok

 

Scootermobiel

Wanneer lopen zo goed als onmogelijk is voor meer dan enkele meters dan is het misschien tijd voor scootermobiel, zo kun je toch nog zonder de hulp van andere het huis uit. Ook zijn er verschillende zorghulpmiddelen accessoires op de markt die jouw scootermobiel zo comfortabel mogelijk kunnen maken.

 

Het looprek

Misschien geef jij de voorkeur aan een looprek, het zit ergens tussen de zorghulpmiddelen wandelstok en rollator in. Wanneer je wat meer stabiliteit dan een wandelstok nodig hebt dan kan het looprek de ideale compromis zijn.

 

looprek
Zoals je wel kunt zien zijn er veel opties voor hulpmiddelen uit het hulpmiddelencentrum die je kunnen helpen meer mobiel te zijn en die het makkelijker voor jou om te lopen. Wanneer je vaker naar buiten wilt en meer wilt bewegen dan kan het zeker een goed idee om eens goed naar de verschillende opties te kijken en te beslissen wat het beste bij jou past.