Puzzelen met je gezin

Als je wat ouder bent weet je vast nog wel hoe leuk het vroeger was om te puzzelen. Lang zoeken naar dat ene stukje en zo blij zijn als je het mooie plaatje dan eindelijk op zag komen. Puzzelen is erg leuk maar veel kinderen zien dat tegenwoordig niet meer. Maar wat is er nu leuker dan met de familie een avondje puzzelen?

Puzzelavondjepuzzelen met je gezin

Het klinkt als iets wat niet meer veel mensen zouden doen tegenwoordig, en zeker niet met het gezin. Maar puzzelen kan erg leuk zijn, zeker met wat kleinere kinderen. Je bent ook nog eens gezellig samen bezig, zoekt samen naar stukjes enzovoort. Je bent dus echt met het gezin bezig, iets wat je niet zou kunnen zeggen als je met zijn allen op de bank televisie aan het kijken bent.
Daarnaast is het natuurlijk ook erg goed voor jonge kinderen om veel te puzzelen. Het versterkt het probleemoplossend vermogen en geeft kinderen een bepaald soort inzicht wat alleen getraind kan worden als ze nog klein zijn.

Vanaf hoe oud kan je puzzelen?

Het is een beetje lastig om een daadwerkelijke leeftijdsgrens te stellen voor wanneer je leuk met kinderen kan puzzelen. Met een twee-jarige zal het natuurlijk lastiger gaan als met een vijfjarige. Maar je kunt natuurlijk ook de puzzel hierop aanpassen. Je kunt beginnen met een puzzel van enkele stukken en zo doorgroeien naar enkele tientallen stukken. Misschien kunnen jullie er zo zelfs een sport van maken om zo groot mogelijke puzzels op te lossen met zijn allen!

Hoeveel stukjes moet ik doen?

Het ligt er erg aan hoe oud de kinderen zijn en met zijn hoevelen je bent. Het is wel belangrijk om -zeker als je het voor de kinderen doet- niet te groot te beginnen. Als je ze urenlang laat puzzelen achter elkaar kunnen zij het gevoel krijgen dat het moet en dan is het niet meer leuk. Probeer een mooie puzzel te vinden van iets wat ze leuk vinden zoals een sprookje of dieren. Dan kan de gezellige avond met wat puzzels zo beginnen!