Hulpmiddelen voor ouderen omtrent mobiliteit

Naarmate men ouder wordt gaat de mate van mobiliteit een steeds grotere rol spelen. Wanneer de leeftijd van zeventig is bereikt is de mobiliteit zelfs zoveel afgenomen dat men gemiddeld maar 25 minuten per dag buiten de duur mobiel is. In de afgelopen jaren zijn de statistieken gelukkig aan het verbeteren door hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld scootmobielen. Er zijn hulpmiddelen die buiten ingezet kunnen worden, maar dit kan ook in de woning zelf van toepassing zijn. Een traplift is een technisch hulpmiddel dat men in huis kan helpen. Traplopen is een groot punt onder senioren van 75+ en kon in het verleden alleen opgelost worden door middel van een verhuizing.

traplift-750x400

Zelfstandig blijven wonen

Een groot deel van de ouderen wilt graag het liefst in de eigen woning blijven ook al heeft deze meerdere verdiepingen. De installatie van een traplift maakt dit mogelijk. Een nadeel is mogelijk dat de kosten voor een traplift vrij hoog liggen. Soms zelfs rond de 12.000 euro. Er hoeft echter niet altijd gekozen te worden voor een nieuwe traplift. Het huren of het plaatsen van tweedehands trapliften is zeker een optie. Ook kan bij een gemeente een traplift vergoeding worden aangevraagd inde van een Persoonsgebonden budget. Naar verwachting zullen er binnenkort meer dan 100.000 trapliften in Nederland gemonteerd zijn en dit is zeker een positieve ontwikkeling te noemen. Hopelijk zullen er de komende jaren steeds meer betaalbare hulpmiddelen beschikbaar zijn die ouderen helpen om langer zelfstandig te wonen.

Het maken van de beste keuze

Om te besparen op de prijs van trapliften is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. De keuze kan dus het beste gemaakt worden voor een onafhankelijk installatiebedrijf om te kunnen kiezen uit zoveel mogelijk trapliften. Dit is de meest verstandige keuze als u onpartijdig en onafhankelijk advies wilt hebben. De installatie van een traplift kan zowel in de binnenzijde als de buitenzijde van de trap worden gedaan. Ook hierover is het belangrijk om advies te krijgen. Op beide gebieden kan uw keuze beperkt worden als u voor een bedrijf kiest dat met een vast merk samenwerkt.