Vloerverwarmingsmatten in de badkamer

Vloerverwarmingsmatten kunnen in zeer veel situaties worden ingezet. Iedere ruimte in uw woning kan worden verwarmd door middel van elektrische vloerverwarmingsmatten. Populaire plaatsen zijn bijvoorbeeld de badkamer en woonkamer. Door de slechts geringe opbouwhoogte die nodig is voor het aanleggen van de vloerverwarmingsmatten, kunnen deze in veel situaties worden geĆÆnstalleerd. Zo is het goed mogelijk om de vloerverwarmingsmat direct over een oude tegelvloer te leggen, bijvoorbeeld in het geval van renovatie.

badkamer

Aansluiten vloerverwarmingsmatten

Wij raden u wel aan om de installatie door een erkend installateur te laten doen. Bij de aansluiting van de vloerverwarmingsmatten dient namelijk rekening te worden gehouden met de NEN1010 voorschriften en hier is niet iedereen mee bekend. Als u wel de kennis en vaardigheden bezit om de vloerverwarmingsmatten op een juiste manier te installeren dan is het uiteraard gewoon mogelijk om het zelf uit te voeren. Bij elke vloerverwarmingsmat wordt er een uitgebreid instructiehandleiding meegeleverd.

Verlijmen van de vloerverwarmingsmatten

Er moet altijd gebruik worden gemaakt van tegellijm dat geschikt is voor het gebruik van vloerverwarming. Lees altijd als eerst de voorschriften van de lijmfabrikant en het type ondergrond en gebruik altijd een flexibele lijmkam (kunstof).

  1. Breng een lijmlaag aan van ongeveer 4-5mm.
  2. Monteer de vloerverwarmingsmat op de vlakke schone ondergrond en druk deze goed aan en smeer het overtollige lijm weg.
  3. Voor verlijming van tegels dient er een tweede lijmlaag te worden aangebracht over de vloerverwarmingsmatten.
  4. Heeft u de complete installatie uitgevoerd dan moet u helaas 30 dagen wachten voordat u de vloerverwarming kunt gaan gebruiken.

Alle geleverde vloerverwarmingsmatten set van Quality Heating worden als een complete set geleverd.