In between gordijnen, hoe interessant zijn ze echt?

Er zijn op de markt menig aantal verschillende soorten gordijnen terug te vinden. Lang niet voor alle gordijnen geldt dat ze hoofdzakelijk over een visuele functie beschikken. Neem nu bijvoorbeeld de zogenaamde in between gordijnen. Voor deze exemplaren geldt dat ze eigenlijk tussen het raam en de “volwaardige” gordijnen in komen te hangen. Dat voornamelijk omdat deze gordijnen gewoon altijd over min of meer dezelfde uitstraling beschikken. Ze hebben dan ook niet zozeer als functie om bij te dragen aan de uitstraling en sfeer van een interieur. Wel is het zo dat ze kunnen helpen om de privacy in je woonst te bevorderen. Hoe ze dat precies doen? Dat laten we je bijzonder graag ontdekken door middel van de informatie hier op deze pagina! 

Op welke voordelen kan je rekenen met in between gordijnen?

Er zijn beslist een niet onaanzienlijk aantal interessante voordelen verbonden aan het gebruik van in between gordijnen. Concreet gaat het hierbij om de voordelen zoals hieronder opgelijst:

  1. In betweens verhogen de privacy in je woning behoorlijk;
  2. Je kan met in between gordijnen nog altijd perfect naar buiten kijken; 
  3. Inbetweens laten nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid daglicht in je woning; 

Naast bovenstaande voordelen is er ook nog het prijskaartje waar je op kan rekenen. Gordijnen staan er uit zichzelf reeds om bekend een voordelige vorm van raambekleding te zijn, maar dat geldt nog net wat meer voor deze inbetweens. Ook voor mensen met een kleiner budget zijn dit type gordijnen dan ook zeker en vast het overwegen waard.

In between gordijnen op maat laten maken? Het kan!

Het is best mogelijk dat de standaard in between gordijnen op de markt niet helemaal tegemoet zullen weten te komen aan je wensen en verwachtingen. Dit bijvoorbeeld mogelijks omdat hun afmetingen niet helemaal in lijn liggen met deze van je raampartijen. Dat hoeft niet direct een groot probleem te zijn. Je kan er namelijk zonder probleem voor kiezen om deze gordijnen op maat te laten maken. Het kost net wat meer, maar je bent wel meteen verzekerd van de best mogelijke inbetweens voor aan jouw raampartijen. Deze optie is dan ook zeker het overwegen waard.

Zijn er ook nadelen aan verbonden? 

In principe is het niet zo dat er echte nadelen zijn verbonden aan het gebruik van in between gordijnen. Wel is het zo dat er rekening dient te worden gehouden met een aantal aandachtspunten. Eén van de belangrijkste redenen waarom veel mensen ervoor kiezen om gebruik te maken van dit soort gordijnen heeft te maken met het feit dat ze de privacy in huis kunnen verbeteren. Dat is een niet onbelangrijk voordeel. Toch moet het gezegd dat er daarbij wel rekening dient te worden gehouden met de omstandigheden waarvan sprake is. Bij daglicht wordt de privacy in je woning effectief veel verbeterd. Echter is dat iets anders wanneer de zon onder is gegaan. 

Wanneer je na het ondergaan van de zon gebruik maakt van een kunstmatige verlichtingsbron in huis zal je kunnen vaststellen dat mensen van buitenaf binnen in je woning bepaalde silhouetten zullen kunnen waarnemen. Dit zorgt ervoor dat in between gordijnen geen honderd procent privacy kunnen garanderen. Het spreekt echter voor zich dat dit slechts een klein nadeeltje is waar je eigenlijk zonder probleem rekening mee kan houden.