Maak van de eetkamer de belangrijkste en gezelligste ruimte!

Eten is een sociaal gebeuren, dus waarom zou je eetkamer dan alleen praktisch moeten zijn? Een mooie eetkamer brengt gezelligheid en sfeer in je huis en is zoveel meer dan alleen de plek waar je eet! Inspiratie nodig voor je eetkamer? Lees dan snel verder. 

eettafels

Denk eens aan een andere vorm eettafel

Waarom altijd een rechthoekige eettafel? Waarom niet een keer een ronde tafel, of een nog andere vorm? Een ronde tafel bijvoorbeeld is ideaal voor als je wat minder ruimte hebt, zo kun jij gewoon met meerdere mensen in je eetkamer zitten. Wil je echt eens wat anders? Dan zijn er ook vijfhoekige eettafels, of neem een bartafel in plaats van een eettafel. Je leest het al, keuze genoeg, inspiratie genoeg; nu moet jij nog bepalen wat je wil! 

Varieer met licht

Licht is allesbepalend in een eetkamer. Hoeveel lichtinval is er, zijn er ramen, wat voor lampen hangen of staan er? Je kunt er dus zelf voor kiezen welke sfeer je wil neerzetten in je eetkamer. Creëer je een bruine kroegsfeer met weinig lichtinval maar sierlijke lampen? Of ga je toch voor een groot raam of dakraam om licht in je huis te brengen?

Houd rekening met de rest van je interieur

Als je je huis verder al helemaal hebt ingericht is het zaak dat je een eetkamer inricht die daar bij past. Heb je bijvoorbeeld al een uitgesproken interieurstijl dan kun je zoeken naar eetkamermeubels die daar naadloos op aansluiten. Heb je de rest van je huis ook nog niet ingericht? Dan kun je ook de stijl van de eetkamer als uitgangspunt nemen. Zoals we al eerder schreven is de eetkamer bij uitstek geschikt om de gezelligste ruimte van je huis te worden. 

Keuze gemaakt?

Weet jij nou al precies hoe jouw eetkamer eruit moet zien? Dan kun je beginnen met je zoektocht. Kijk bijvoorbeeld eens naar de eettafels van Sfeer.nl. Daar vind je een breed aanbod aan eettafels én eetkamerstoelen. Met de verschillende filteropties kun je je zoekopdracht zo specifiek maken als jij wil. Zo weet je zeker dat je alleen de eettafels te zien krijgt die passen bij jouw wensen.