Waar moet je allemaal aan denken als je een kinderkamer gaat behangen?

Een van de leukste dingen van een kinderslaapkamer inrichten is samen een thema te bedenken. Kinderen hebben vaak hele duidelijke ideeën hierover en er is niets leukers om het idee van je kind samen uit te werken tot een prachtige kinderkamer. Tegenwoordig is er dan ook kinderbehang in de meest uiteenlopende thema’s en stijlen te vinden. 

Allerlei thema’s en stijlen op de markt

Voor jonge kinderen zijn er allerlei verschillende soorten thema’s, zoals papegaaien behang, jungle behangpapier voor een heuse avonturen kamer of prinsessen scènes uit Disneyfilms. Het bepalen van het juiste thema en stijl laten we aan jou over, maar we helpen je wel met praktische tips waar je aan moet denken als je een kinderkamer gaat behangen.

Duurzame materialen die niet schadelijk en makkelijk schoon te maken zijn

Als eerste moet je ervoor zorgen dat je behang en behangplaksel kiest dat geen schadelijke stoffen bevat als je een kinderkamer gaat behangen. Zeker bij baby’s en jonge kinderen is dat erg belangrijk, maar het is natuurlijk altijd verstandig om hier op te letten. Er zijn genoeg duurzame soorten behangen op de markt, die ook nog eens makkelijk schoon te maken zijn. Het is sowieso goed om te letten of het gekozen behang makkelijk schoon te maken is. Kies daarom het liefste voor behang met een lichte coating.

Ga je met je kind behang uitkiezen, dan wordt het vaak enthousiast en wil het verschillende behangen in zijn of haar kamer. Kies echter voor maximaal één of twee te behangen muren, hierdoor wordt de rust in de kamer behouden. De andere muren kun je dan schilderen. Als je meer dan twee muren gaat behangen dan maak je een te drukke sfeer die benauwend aan kan voelen, ook voor een kind. Zorg ook dat je niet te uiteenlopende kleuren en stijlen gebruikt als je twee soorten behang gebruikt voor de kinderkamer. Ook dat kan zorgen voor een drukke sfeer.

Een groot verschil tussen het behangen van een grote kinderkamer of een kleine

In een grote kinderkamer kun je makkelijker muren met een druk behang beplakken dan bij een kleinere kamer. In kleine kamers is het slimmer om slechtst één muur met leuke of drukke patronen te behangen en de rest van de kamer wat neutraler te laten. Kies hierbij, zoals we eerder al schreven, voor maximaal één of twee behangen muren, waardoor de rust in de kamer wordt behouden.