Wooninspiratie: Je hoekbank op een leuke manier stylen

Zoek je naar hoekbank inspiratie? Je bent nog steeds dolblij met dit meubelstuk, maar je wilt graag iets veranderen? Er is niet altijd plek om de bank zelf te verplaatsen, want hij is natuurlijk groot en zwaar. Ook een andere kant op draaien is soms geen optie. Hoe kun je de zithoek dan inrichten op een manier dat alles er toch net even weer iets anders uitziet? Soms kun je daar gewoon even zin in hebben. Doe je winst met de tips.

Maak verschillende hoekjes in je bank

Hoe ga je de zithoek inrichten? De bank is groot genoeg om er verschillende zitjes te maken. Bedenk eens wat jij nu echt graag doet op de bank. Is dat vooral televisie kijken, netflixen, handwerken of lezen? Spelen de kinderen graag spelletjes op de hoekbank? Welke activiteit is nu echt handig op welke plek van je bank? Maak bijvoorbeeld een speciaal hoekje om te lezen. Dichtbij een schemerlamp en met een paar kussens en plaids binnen handbereik. Of zet in de buurt van dit plekje op de bank een mand met mooie tijdschriften.

Verander iets boven de hoekbank

Kun je met de hoekbank inspiratie op zich niet echt uit de voeten? De bank blijft hoe en waar hij is? Dan zou je nog iets kunnen veranderen vlakbij de bank. Misschien op de muur net boven de bank. Er zijn diverse opties. Wat vind je van een wandplank? Hier kun je werkelijk alle kanten mee uit. Ook variatie is uitstekend mogelijk. Er passen plantjes op, maar ook mooie kaarten met quotes of fotolijstjes. Heel mooi is daarnaast een grote poster of fotobehang. Als je gaat zitten op je hoekbank, waan je je voortaan in de jungle of midden in Parijs. Net wat jij wilt.

Combineren met andere meubels

Wil je je zithoek inrichten en zoek je nog meer inspiratie? Laat de hoekbank dan voor wat hij is en ga aan de slag met extra meubels. Denk bijvoorbeeld aan extra zitplekken door middel van een of meerdere fauteuils. Dit zorgt direct voor meer dynamiek en gezelligheid. De stoelen mogen in dezelfde kleur en stijl als de hoekbank, maar dat is niet nodig. Variatie kan ook mooi en zelfs spannend zijn in je interieur. Ook bijzettafels kunnen een zithoek echt een oppepper geven. Bovendien zijn ze handig voor je mok thee, je leesbril of misschien een tijdschrift.