Jouw keuken een stuk schoner met deze 5 tips

Een schone keuken is belangrijk. Bij het bereiden van eten is hygiëne van groot belang want als je daar niet goed op let kun je er ziek van worden. Een bacterie in je eten kan voedselvergiftiging veroorzaken en daar kun je flink ziek van worden .Buiten dat is het natuurlijk niet prettig om in een vieze keuken te werken. Met deze tips houd je je keuken spic en span.

schone keuken

1 Het vaatdoekje

Weet je wel hoeveel bacteriën er op een vaatdoek zitten? Als je het wist zou je ervan schrikken, het zijn er miljoenen. Het is daarom een goede gewoonte om dagelijks een schone vaatdoek te gebruiken. Je kunt de vaatdoek prima uitwassen in de vaatwasser als deze toch draait. Dan is hij voor de volgende dag weer schoon.

2 Neem dagelijks je aanrechtblad en fornuis af

Als je gekookt hebt dan is je fornuis echt wel aan een poetsbeurt toe. Zeker bij bakken en braden zit je fornuis vaak onder de spetters. Laat het vuil niet aankoeken maar maak het meteen schoon. Dan kost het ook een stuk minder moeite en kun je de volgende dag weer in een schone keuken aan de volgende maaltijd beginnen.

3 Maak je oven regelmatig schoon

In een oven waar je regelmatig in bakt gaat aanslag aankoeken. Verbrande etensresten koeken samen o de bodem. Vooral als je pizza’s bakt, daarvoor kun je trouwens ook een praktische pizza oven kopen, is de kans dat ingrediënten op de bodem vallen, verbranden en aankoeken, erg groot.

4 Maak ook de vloer regelmatig schoon

Wil je internationaal koken voor je vrienden dan doe je dat natuurlijk ook in een schone keuken. Daar hoort ook de vloer bij. Regelmatig stofzuigen maar ook dweilen is erg belangrijk. Leg in een keuken bij voorkeur geen vloerbedekking. Als er eens wat morst is het handiger om een stenen vloer of een vloer met houten of pvc bedekking schoon te maken. In vloerbedekking blijven bovendien vrij gemakkelijk vlekken achter die vaak lastig te verwijderen zijn.

5 Leer de kat dat hij niet op het aanrecht mag komen

Veel huiskatten hebben de gewoonte om op het aanrecht te springen. Als ze dat eenmaal doen leer je het niet zo makkelijk meer af. Leer je kat dus om van het aanrecht te blijven en dat zijn eten en drinken op de grond staat. Zo voorkom je dat er kattenharen aan je eten komen en dat is toch echt een stuk prettiger dan tijdens het eten steeds een haar uit je mond te moeten vissen.