Keukentrends 2015

Nederland kiest voor ambachtelijkheid en duurzaamheid: je verbouwt je eigen groente en kruiden en bereidt je maaltijden en dinertjes in eigen keuken. Wat in aanvang een economische noodzaak was, zet zich inmiddels voort als trend. Thuis en op televisie staan ontelbare moestuiniers en thuiskoks op. Je keuken krijgt een geheel nieuwe plaats in je huishouden en dat is ook zichtbaar in de keukentrends 2015.

Ambachtelijkheid in de keukentrends 2015

De ambachtelijkheid die in het verbouwen en bereiden van producten in opmars is, is eveneens zichtbaar in de keukens als zodanig. Je hecht weer waarde aan vakmanschap en je kiest – als dat even mogelijk is – voor een op maat gemaakte keuken.

keukentrends 2015

Duurzaamheid in de keukentrends 2015

Ook duurzaamheid en milieubewustheid zijn belangrijke onderwerpen in het dagelijks leven geworden. Die krop sla die je verbouwt doordrenk je niet met milieubelastende bestrijdingsmiddelen en ook in je keuken zie je graag natuurlijke materialen terug. Daarnaast merk je waarschijnlijk dat het vanzelfsprekend voor je is het energielabel van je keukenapparatuur voor aanschaf te checken.

Een plaats om samen te zijn

Samen maaltijden bereiden, samen eten en de dag doornemen: al die zaken maken dat je keuken in 2015 een centrale plaats in je woning inneemt. Een dergelijke, vaak open ruimte, vraagt om lichte kleuren en aardetinten en ook die behoren dan ook tot de keukentrends 2015. Meer lezen over de laatste keukentrends? Kijk op www.meerkeuken.nl!