Wat is een inloopdouche nou precies?

Als er iets populair is op het gebied van badkamers in de afgelopen jaren, dan is het wel de inloopdouche. Steeds meer mensen kiezen voor een inloopdouche in de badkamer. Ook in de badkamertrends 2015 zien we naast andere opvallende trends ook de inloopdouche in menig badkamer terugkomen.

wat is een inloopdouche precies

Wat houdt de inloopdouche nou in?

Er zijn verschillende manieren waarop een inloopdouche gemaakt kan worden. Het principe van de inloopdouche is natuurlijk dat het douchegedeelte van de douche een vrije inloop heeft. De vloer van de inloopdouche ligt daarbij ook gelijk aan de vloer van de rest van de badkamer. Inloopdouches worden vaak gebouwd met glazen wanden of betegelde muren. Het grote verschil is natuurlijk dat je bij een glazen wand een stuk minder privacy in de badkamer hebt dan bij de betegelde muur. Daar zijn natuurlijk ook weer oplossingen voor door matglas te gebruiken.

De inloopdouche zelf maken?

Wil je de inloopdouche zelf bouwen? Ga dan van te voren goed na wat de voor- en nadelen van het bouwen van een inloopdouche zijn. Op www.badkamercourant.nl lees je van alles over de voor- en nadelen van een inloopdouche zelf maken. Let er in ieder geval op dat je voor een inloopdouche een ruime badkamer nodig hebt. je hebt vaak aardig wat ruimte om het douchegedeelte heen nodig. Bij het maken van een inloopdouche wil het regelmatig gebeuren dat er water doorsijpelt of dat de waterafdracht niet voldoende is, dit zou kunnen worden opgelost door wel gebruik van een douchebak te maken, maar deze  gelijkvloers te maken, zodat het principe van de inloopdouche behouden blijft.

Wat zijn de voordelen van een inloopdouche?

Met een inloopdouche heeft men allerlei combinatiemogelijkheden. De inloopdouche kan bij allerlei verschillende badkamerstijlen geimplementeerd worden. Daarnaast kan de inloopdouche op zowel elke plek in de badkamer gebouwd worden. Vooral voor kinderen, minder validen en rolstoelpatienten is een inloopdouche erg fijn en veilig omdat er geen opstaande randen zijn.