Led verlichting voor je huis

Tegenwoordig kun je elk type licht met led creëren. Waar het vroeger nog onmogelijk was om bijvoorbeeld een fijne sfeer met led verlichting te verkrijgen is dat nu geen enkel probleem meer. Dit kan bijvoorbeeld door dimbare spotjes te gebruiken, wil je juist alles goed verlicht hebben op bijvoorbeeld een werkplek, dan kan een led tl balk juist de goede oplossing zijn. Eigenlijk is led tegenwoordig dé oplossing voor elke lichtbron. Lees hieronder waarom.

led tl verllichting

Voor elk armatuur

Led lampen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in elke fitting en dus kun je een led lamp vinden voor elk armatuur. Daarbij zijn led lampen in veel verschillende varianten verkrijgbaar: van lampen met een warme gloed tot lichten die functioneel licht geven. Laten we eens kijken waar led lampen van pas komen per kamer.

Lange levensduur en laag verbruik

Laat je niet afschrikken door de iets hogere prijs van een led lamp. Het klopt namelijk dat deze wat hoger is dan voor de lampen die we gewend zijn, maar daar staan twee besparingen tegenover. Ten eerste gaat een led lamp veel en veel langer mee dan bijvoorbeeld een spaarlamp. Dit komt bijvoorbeeld omdat een led lamp bijna niet warm wordt, waardoor hij minder snel aan slijtage onderhevig is. Ten tweede verbruikt een led lamp veel minder energie dan welke andere lamp ook. Dus de lamp mag dan misschien iets duurder zijn, maar omdat hij zo weinig verbruikt, verdien je dit meteen weer terug elke keer als je het licht aan doet.

Elk type licht mogelijk met led

Een reden waarom mensen vroeger minder snel overstappen op led verlichting is omdat tot een paar jaar geleden led licht alleen verkrijgbaar was als wit, fel licht. Hierdoor werd het voordeel van led al wel snel opgemerkt door bijvoorbeeld bedrijven. Zij hebben meestal behoefte aan goed licht en als je veel lampen aanwezig hebt, dan kun je met led een flinke besparing hebben op je energiekosten. Tegenwoordig kun je echter elke vorm van verlichting vinden als led variant, ook warm sfeerlicht.

Led lampen worden niet warm

Er is een ander kenmerk van led verlichting dat een ware revolutie op gang heeft gebracht: de lampen worden niet warm. Hierdoor kun je ze heel makkelijk inbouwen op plekken waar dat vroeger niet mogelijk was omdat er dan gevaar op brand ontstond. Zo zie je bij particulieren led verlichting onder het bed, in boekenkasten of op andere plekken om een bepaalde sfeer neer te zetten. In winkels heeft het er voor gezorgd dat bepaalde producten of plekken op een nieuwe manier benadrukt kunnen worden.