Trendalert: Haal de natuur in huis

Het is herfst en dat betekent dat het weer tijd is voor het bespreken van de nieuwe trends. In deze blog gaan we dé trend voor het najaar bespreken. De inspiratiebron? De natuur. De trend is het gebruik van natuurlijke materialen in je inrichting. Dit kan op allerlei verschillende manieren en met verschillende materialen. We hebben een aantal ideeën voor je verzameld en op een rijtje gezet. 

houten shutters
  1. Hout

Tijdloos en stijlvol, dat is hout. Het gaat ook jaren mee en geeft een natuurlijke look in jouw huis. Je kunt hout op verschillende manieren gebruiken om jouw inrichting op te frissen. Je kunt kiezen voor houten meubels, denk aan: bankjes, kasten of tafels. Je kunt ook kiezen voor een houtenvloer, dit kost wat, maar hij gaat wel jaren mee. Wat veel mensen vergeten, is dat je hout wel goed moet onderhouden. Je moet er af en toe even aandacht aan geven anders kan de kleur achteruit gaan. Nog een andere manier om hout te verwerken in je inrichting, is om te kiezen voor houten jaloezieën. Deze raamdecoratie geeft een natuurlijke en pure uitstraling aan je woning. Als we het over hout hebben, kun je veel kanten op. Niet alleen in de toepassing maar ook in de kleur uitvoering. Je kunt kiezen voor licht en neutraal, of juist voor donker en karakteristiek.

  1. Katoen

Dit is een natuurlijk product dat ook erg luchtig is. Een simpele manier om dit te verwerken in je inrichting, is om te kiezen voor katoen dekbedovertrek. Je kunt ook kiezen voor kussenhoezen van katoen voor op al je zitplaatsen. Een katoenen tafelkleed kan ook een prachtig effect geven. We raden aan om vooral te kiezen voor lichte kleuren als je gebruik maakt van katoen. Dit omdat je dan goed het materiaal ziet. Geweven katoen is een mooi natuurlijk detail in elke woning. Je kunt ook kiezen voor katoenen wand decoratie. Er zijn veel katoenen wandkleden te koop. 

  1. Uit het bos

Als je toch het bos in gaat voor een wandeling, kijk dan eens goed om je heen. Wat zou je mee kunnen nemen en kunnen gebruiken voor je inrichting? Denk aan het inlijsten van mooie bloemen of herfst bladeren. Het gebruik van takken om wanddecoratie te maken. Je kunt hier erg creatief mee zijn, dus ga vooral lekker los. 

Bedankt voor het lezen van deze blog en we hopen je geïnspireerd te hebben!