Wat zijn handige aanhanger onderdelen?

Wil jij binnenkort jouw aanhanger uitbreiden met extra handige aanhanger onderdelen? Een aanhanger bestaat uit veel kleine en grote onderdelen. Je kunt dan denken aan een afdekzeil met daarbij haken waaraan je het zeil kan bevestigen. Je hebt ook veel aanhanger onderdelen gemaakt van verschillende materialen zoals kunststof, staal of aluminium. In deze blog vertellen we je meer over handige aanhanger onderdelen die niet alleen erg belangrijk zijn, maar ook zeer praktisch. 

aanhangwagen onderdelen

Disselbak aanhangwagen onderdelen

Je kent het vast wel, al die losse sjorogen of reserve bindhaken of bijvoorbeeld spanbanden. Waar kun je deze aanhanger onderdelen nu het beste in opbergen? Een disselbak is hiervoor het antwoord op jouw vraag. Deze aanhanger onderdelen kun je in veel verschillende afmetingen kopen, maar je hebt ook de keuze uit het materiaal. Een disselbak (disselkist) bevestig je op de dissel van je aanhanger. Je hebt ook speciale onderbouwdisselkisten die je onder de aanhanger kan bevestigen. Vaak kun je dan ook nog eenvoudig te montagematerialen erbij bestellen. 

Verlichting aanhanger onderdelen

Niets is zo belangrijk als goede verlichting op jouw aanhanger. Je wilt namelijk niet een gevaar op de weg zijn. Daarnaast ben je zelfs verplicht je aanhanger te voorzien van goed-werkende verlichting. Wanneer je verlichting aanhanger onderdelen wilt kopen is het belangrijk om te kijken welke functies de verlichting moet hebben. Je hebt namelijk verplichte functies zoals een remlicht, maar er zijn ook optionele functies als een driehoekreflector. De meeste licht aansluiting zijn passend op bijna alle aanhangers. Daarnaast is een lichtbalk aanhangwagen onderdeel helemaal ideaal. Een lichtbalk is plug&play en je hoeft dus niet de bedrading zelf erop te monteren. 

Disselslot aanhanger onderdelen

Een disselslot mag zeker niet ontbreken wanneer je van plan bent nieuwe aanhanger onderdelen te kopen. Je zal maar net zien dat jouw nieuwe aanhanger gestolen wordt. Een disselslot voorkomt dat je aanhanger niet ongewenst aan of ontkoppeld wordt. Het monteren van een disselslot weerhoudt de meeste dieven al van diefstal. Je hebt verschillende soorten disselsloten. De meest bekende sloten zijn bijvoorbeeld de Fixed Lock sloten, maar ze zijn er ook in een koker variant. Wil je graag jouw aanhanger onderdelen verzekeren tegen diefstal? Dat moet je vooral letten op SCM gekeurde disselsloten. Je kan dit keurmerk herkennen aan de oranje driehoek. Wanneer je aanhanger dan toch nog wordt gestolen, dekt de verzekering de kosten van je aanhanger en aanhanger onderdelen. Houd er altijd ook rekening mee dat je het slot niet tijdens het rijden vast zet. Hulpdiensten moeten altijd in staat zijn om de aanhanger makkelijk te kunnen ontkoppelen. 

Tip: Fixed Lock sloten voor vaste montage hebben een los hangslot. Je hebt dan nooit een groot aanhangslot wat je lost moet halen en opbergen in een disselbak. 

Meer weten over aanhanger onderdelen?

Wil je graag meer weten over de deze aanhangwagen onderdelen? Of ben je misschien op zoek naar een aanhanger? Neem dan nu gerust contact op met aanhangwagendirect. Naast een ruim assortiment van verschillende aanhanger onderdelen kun je bij hen terecht voor kwalitatieve en scherp geprijsde aanhangwagens. Voor vragen betreft aanhangers en aanhangwagen onderdelen krijg je bij aanhangwagendirect een geheel vrijblijvend advies om je op weg te helpen.