Medische hulpmiddelen in de slaapkamer

Bij langdurige ziekte of wanneer u wat meer moeite begint te krijgen met uit bed komen of het overeind komen, is het handig om gebruik te kunnen maken van medische hulpmiddelen. Bij Monozorg vindt u een groot assortiment aan medische hulpmiddelen voor de slaapkamer.

Hulpmiddelen bij het opstaan

Er bestaan verschillende hulpmiddelen die ingezet kunnen worden bij het opstaan uit een stoel of van een bank en bij het opstaan uit bed. De meeste daarvan kunnen tevens gebruikt worden bij het gaan zitten.

monozorg

Hulpmiddelen bij het gaan verliggen of overeind komen

Het meest eenvoudige middel om gedeeltelijk of helemaal overeind te komen, is een bedladder, een optrekbeugel of een bedheffer waar u zich aan op kunt trekken om een andere houding aan te nemen of om overeind te komen. Om te gaan verliggen, kan ook een bedbeugel uitkomst bieden.

Bedtafels

Er zijn modellen die los op het bed kunnen worden geplaatst en verrijdbare modellen die over het bed geschoven kunnen worden. De bedtafels zijn ook ideaal om te gebruiken bij een stoel.

Matrashoezen

Er bestaan waterafstotende matrashoezen – en kussenhoezen – en waterdichte matrashoezen. Alle producten bieden een optimaal ligcomfort.

Bed- en stoelverhogers

Bedverhogers zijn zowel voor de gebruiker als de verzorgende een prettig hulpmiddel. In en uit bed komen gaat gemakkelijker als het bed wat hoger is en voor een verzorgende is het prettig als hij of zij niet te diep hoeft te bukken. Sommige bedverhogers zijn tevens geschikt om als stoelverhogers te gebruiken.

Planten in de slaapkamer

Ze horen niet bij de medische hulpmiddelen, maar ze leveren wel een belangrijke bijdrage aan het welbevinden en een gezonde nachtrust: planten. Vroeger werden planten uit de slaapkamer geweerd, ze zouden ‘s nachts te veel zuurstof verbruiken en dat is natuurlijk niet goed. Inmiddels is er meer onderzoek gedaan en het blijkt dat de hoeveelheid zuurstof die een plant gebruikt ongeveer 50 ml per nacht is. Ter vergelijking: een mens gebruikt ongeveer 190 liter in de nacht. De hoeveelheid die een plant gebruikt is dus te verwaarlozen. Maar planten hebben wél een positieve invloed. En sommige zijn zelfs echte uitblinkers. Ze zuiveren de lucht, verbeteren de luchtvochtigheid en brengen rust. Echte toppers zijn o.a. klimop, aloe vera, sansevieria, lepelplant en jasmijn.