Vier unieke jaloezieën

Een mooie jaloezie geeft je huis gelijk een luxe uitstraling. Met een jaloezie kun je spelen met licht, privacy creëren, de zon buiten houden en nog veel meer. Er zijn meerdere soorten jaloezieën. We zetten vier unieke jaloezieën met verschillende functies voor je op een rijtje.

Verduistering

Er zijn veel verduisterende jaloezieën te vinden. Dit is ideaal wanneer je blij bent met het daglicht dat door je ramen komt, maar wanneer je dit af en toe ook graag wil verduisteren. Of misschien wil je juist wat privacy creëren. Of je nou naar een TV zit te kijken waar de zon vervelend op schijnt of aan het douchen bent voor je raam, een verduisterende jaloezie is altijd een handige uitkomst.

Bescherming tegen warmte

Als je je kamer graag koel houdt, zijn er speciale jaloezieën te vinden die de warmte buiten houden. Het buitenste zonnescherm op de jaloezie blokt de zonnestralen voor ze het vensterglas bereiken. Dit reduceert de warmte voor een groot deel. Dit is ideaal tijdens warme en zonnige dagen. Een fijn voordeel is dat er genoeg van dit soort jaloezieën te vinden zijn die nog steeds transparant zijn, zodat je hetzelfde uitzicht behoudt.

Insecten buiten houden

Niets is vervelender dan insecten die de hele tijd naar binnen komen vliegen door het raam. Zeker muggen zijn erg onaangenaam. Als je hier veel last van hebt, is een muggengaas die insecten buiten houdt perfect voor jou. Op deze manier heb je nog steeds frisse lucht in je kamer, maar kunnen insecten niet binnenkomen. Het past op elk type dakvenster. Een muggengaas is vooral erg fijn als je houdt van slapen met het raam open.

Decoratie

Een jaloezie hoeft niet altijd een functie te hebben. Het kan ook gewoon puur ter decoratie zijn bedoeld. Of als combinatie van decoratie en het verzachten van het natuurlijk daglicht. Er zijn zoveel soorten jaloezieën, er is voor ieder wat wils te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een jaloezie met een afbeelding erop voor je kinderen of juist aan een jaloezie met een printje of een fel kleurtje.

Ben jij ook geïnteresseerd in een mooie jaloezie? Neem dan een kijkje tussen het ruime aanbod van jaloezieën van VELUXshop. Er is voor iedereen een unieke jaloezie te vinden die een huis extra luxe geeft.