Zelfs op de grote schoonmaak kan je geld besparen

Schoonmaken wordt misschien niet meteen geassocieerd met grote kosten, maar op het einde van de rit kan je er toch heel wat geld aan verliezen. De schoonmaak van het huis omvat immers het gebruik van bepaalde producten, en er kruipt enorm veel tijd in als je het grondig doet! De volgende tips maken de grote schoonmaak echter wat voordeliger:

Schoonmaakmiddelen met mate gebruiken

De beste manier om heel wat geld te besparen op de lange termijn is door vaker beroep te doen op goedkopere schoonmaakmiddelen en het gebruik ervan te beperken. Vaak volstaat een klein scheutje van een sterk middel om goed te reinigen, zelfs op de meest hardnekkige plaatsen zoals in de badkamer of keuken. Het bedrag dat je hiermee bespaart lijkt misschien niet meteen de moeite waard, maar op de lange termijn kan het toch een heuse som schelen.

Op het juiste moment schoonmaken

Hoewel dit misschien niet geldt voor schrobben en poetsen (dat doe je natuurlijk liever niet ‘s nachts), kan je wel geld besparen door bijvoorbeeld je was te doen op de momenten dat stroom minder kost: bijvoorbeeld in het weekend of vroeg in de ochtend. Een waterslot op de wasmachine of vaatwasser kan er dan weer voor zorgen dat er geen lekken ontstaan als je weg bent. Zorg er daarbij voor dat je de wastrommel goed vult voor je hem aanzet, en kies vaker voor een lagere wastemperatuur!

De juiste stofzuiger kopen

Een stofzuiger is een onmisbaar element bij de grote schoonmaak, maar ook hierbij is het belangrijk de juiste keuze te maken om te besparen. Zo bestaan er heel wat soorten goedkope stofzuigers die even goed werken als de dure varianten. En dat kan je natuurlijk een hoop geld besparen!

stofzuiger

Koop reinigende producten in bulk

Tenslotte kan je een hoop held besparen op schoonmaakmiddelen door ze in grote hoeveelheden aan te schaffen. Dit brengt enkele voordelen met zich mee. Ten eerste ben je zo voor een lange tijd zeker dat je altijd de nodige producten in huis hebt, waardoor je jezelf heel wat tijd kunt besparen en niet om de haverklap naar de winkel moet. Daarbij komt het kopen van dergelijke middelen in bulk vaak goedkoper uit – zeker als je wacht tot er producten in aanbieding zijn!