Met een onderhoudsvriendelijke tuin de zomer in!

onderhoudsvriendelijke tuin

Zie jij elk jaar weer op tegen de lente, omdat je dan weer bezig moet met het gras, de planten en de heg in je tuin? Wees gerust, dan ben je heus niet de enige! Als jij wel een groene tuin wil, maar geen gedoe, dan is een onderhoudsvrije tuin de oplossing voor jou. Vervang bijvoorbeeld je bomen en planten met een kunst laurier voor buiten. Ideaal voor als je een tuin vol met tegels niet ziet zitten, maar je niet in het bezit bent van groene vingers. Lees er in deze blog alles over!

Kunstlaurier voor buiten

Je zult namelijk nauwelijks verschil zien met een echte laurier, maar het scheelt je wel in onderhoud! Kan niet beter toch? Zo kun jij bij de eerste – in Nederland zo kostbare – zonnestralen direct genieten van je tuin, zonder te hoeven ploeteren. Dus als jij al lekker met een fris drankje en de voeten omhoog in je tuinstoel ligt, hoor je je buren zuchtend en vloekend hun tuin zomerklaar maken. 

De speciale kenmerken

Zoals gezegd zijn ze nauwelijks van echt te onderscheiden, ze zijn dan ook gemaakt van de beste materialen. Hierdoor zijn ze ook bestand tegen de meeste weersomstandigheden als regen, sneeuw, kou en hitte. Alleen wind kan nog roet in het eten gooien, zorg dus dat je kunst laurier goed vaststaat als er storm voorspeld wordt. Kunst laurieren zijn bovendien bestand tegen UV-straling, dus ook de zon heeft geen effect op ze. En het mooiste is natuurlijk dat ze niet groeien, niet vergaan en geen water nodig hebben. 

Een mooie toevoeging aan je tuin of terras

Maak je tuin dus af met een kunst laurier, of meerdere kunst laurieren. Je bestelt ze eenvoudig via online webshops zoals bijvoorbeeld die van LeopoldFlora. Daar kun je ook terecht voor allerlei andere kunstbomen en kunstplanten. Zo kun jij dus je onderhoudsvrije tuin stapje voor stapje vormgeven. Heb je advies nodig? Dan kun je ook terecht bij de experts van LeopoldFlora. Zowel bij advies voor de inrichting van je tuin als bij vragen over de eigenschappen van de kunstplanten en -bomen.