Tuininrichting: waar moet ik op letten?

Juist omdat we in Nederland regelmatig te maken hebben met druilerig weer, zitten we maar wat graag buiten als het zonnetje weer eens schijnt. Om alles uit zo’n zonnige dag te halen, is een goede tuininrichting essentieel. We helpen je graag op weg.


De ideale tuininrichting verschilt natuurlijk per persoon: zoveel mensen, zoveel wensen. Toch zijn er een aantal producten die niet in je tuin mogen ontbreken. In dit artikel geven we een opsomming van enkele onmisbare tuinattributen.

Tuinhuis

Waar geleefd wordt, stapelen de spullen zich op. Dat geldt ook voor je tuin. Zeker als het mooie weer een tijdje aanhoudt. Om te kunnen genieten van een opgeruimde tuin, is een tuinhuis essentieel. Hierin kun je al je spullen veilig opbergen achter slot en grendel. Denk bijvoorbeeld aan je fiets, je grasmaaier, je barbecue of de kussens van je tuinmeubilair. Handig, zo’n berging maar een tuinhuis is op meerdere manieren te gebruiken, mits hij maar ruim genoeg is. Zo kun je een ruim tuinhuis tevens inrichten als comfortabele tuinkamer of professioneel tuinkantoor. Zelfs een compleet gastenverblijf behoort tot de mogelijkheden.

Er zijn veel tuinhuizen beschikbaar met een overkapping. Met zo’n overkapping heb je in je tuin altijd een droge plek, zodat je ook tijdens een overtrekkend buitje van het buitenleven kunt genieten.

thuinhuis

Terras

Naast een tuinhuis mag ook een comfortabel terras niet ontbreken. Hiervoor heb je de keuze uit een enorm aanbod tuinmeubelen. Welke tuinmeubelen je moet hebben, hangt natuurlijk helemaal van je smaak af. Toch zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Zo doe je er goed aan om weersbestendige tuinmeubelen te kopen die het hele jaar door buiten kunnen blijven staan. Tuinmeubelen van het merk 4 Seasons bijvoorbeeld. Niet alleen is uw terras dan altijd gebruiksklaar tijdens lekker weer, ook blijft uw tuin er het hele jaar door gezellig uitzien.

Hoewel de keuze van het tuinmeubelenmateriaal in belangrijke mate afhangt van je smaak, is het goed om je te realiseren dat de keuze van het materiaal ook bepaalt hoeveel onderhoud het meubilair behoeft. Heb je weinig zin om je tuinmeubilair om de zoveel tijd een onderhoudsbeurt te geven, kies dan voor kunststof of aluminium tuinmeubelen die nagenoeg onderhoudsvrij zijn.

Schaduw
We mogen dan van zonnig weer houden, toch zitten we ’s zomers ook wel eens graag in de schaduw. Ook als we in de tuin zitten. Zorg tijdens de inrichting van je tuin dan ook voor voldoende schaduw. Bijvoorbeeld door middel van een parasol. Met name de zweefparasol wint aan steeds meer populariteit, gezien de weinige ruimte die hij inneemt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een zonnezeil te spannen of een complete veranda te plaatsen.