Opbergtips voor in de slaapkamer

Heb je een kleinere slaapkamer en wil je het liefst je ruimte zo nuttig mogelijk gebruiken met alle spullen die je hebt? Hier vind je enkele tips om je kamer netjes en functioneel in te richten waarbij genoeg ruimte over blijft.

Schuine wand

Wanneer je een slaapkamer op een zoldergedeelte kan je mooi gebruiken maken van de schuine wand. De hoek aan de onderkant zal je naar alle waarschijnlijkheid niet gebruiken. Je kunt hier mooi een afgesloten gedeelte maken waar je kleding en andere spullen opslaat. Zo hoef je niet per se een grote kast te halen. Zo maak je mooi gebruik van de ongebruikte ruimte en met een afsluitend paneel oogt het geheel ook een stuk netter.

In de hoogte

Het beste kan je zoveel mogelijk in de hoogte werken. Of het nu voor kleding is of voor allerlei leuke accessoires die je wilt plaatsen in de kamer: door vooral in de hoogte te werken bespaar je ruimte. Kies voor open kasten in een leuk design om je spulletjes te plaatsen. Tegenwoordig zijn hier leuke industriële en moderne uitvoeringen op in een compact formaat.

Richt functioneel inopbergmogelijkheden slaapkamer

Zorg dat je de kamer inricht met enkel de belangrijkste zaken. Koop niet onnodig extra ladekasten en zet geen accessoires midden in je looppad. Zorg dat de kamer goed benaderbaar en overzichtelijk is. Je kunt gebruik maken van manden om spullen in op te slaan. Denk bijvoorbeeld aan rieten manden, deze ogen erg modern en leuk in een moderne kamer. Rieten manden zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar, neem anders eens een kijkje bij Sweet Living Shop waar je allerlei leuke ideeën vindt voor het inrichten van je slaapkamer.

Je bed

Je kunt je bed het middelpunt laten zijn van je kamer. Kies voor een bed wat niet alleen mooi oogt, maar ook erg praktisch is. Een bed waarbij lades in de ombouw zijn geplaatst zijn ook erg praktisch voor het opbergen van spullen. Zo heb je geen extra kasten meer nodig en heb je alles op een vaste plek.