SUBSIDIES EN SALDEREN.

Wat zonnepanelen kosten, hangt af van het aantal wat op uw dak past en wat zij opbrengen. Er zijn een paar mogelijkheden om uw zonnepanelen te financieren.

1. Teruggave btw op aanschaf en installatie

Omdat u voor de wet als ondernemer wordt gezien, mag u de bij aanschaf betaalde btw terugvorderen bij de belastingdienst. In 2017 kunt u ook over de installatie ervan de btw terugvragen. Dat maakt zelf zonne-energie opwekken in 2017 nog aantrekkelijker!

2. Subsidie voor zonnepanelen

Als u subsidie wilt voor uw zonnepanelen, gaat dat via de gemeente. Op http://www.energiesubsidiewijzer.nl/ kunt u nagaan of uw gemeente subsidie verstrekt. Op deze website ziet u ook meteen of u in aanmerking komt voor een lening, wanneer subsidie niet beschikbaar is

Hoe lever ik energie terug?

Wie duurzame energie produceert met zonnepanelen krijgt van zijn energieleverancier een vergoeding voor de energie die hij niet zelf gebruikt maar teruglevert aan het net. Als de zon schijnt, en u bent niet thuis, levert u al energie terug aan het elektriciteitsnet . Dan moet uw energieleverancier wel weten dt u zonnepanelen heeft. En dat is makkelijk te regelen: u meldt uw zonnestroomsysteem aan op energieleveren.nl.

Vervolgens wordt alles automatisch met u verrekend. U hoeft dus geen lijstjes te maken, of bij te houden wat u verbruikt en wat u teruglevert. De teruggeleverde energie wordt op de jaarafrekening verrekend (gesaldeerd) vanaf het moment dat uw zonnepanelen zijn aangemeld bij energieleveren.nl

Rekenvoorbeeld salderen:duurzame energie

U verbruikt dit jaar 4.000 kWh.

Uw zonnepanelen wekken dit jaar 2.500kWh op

4.000 – 2.500 = 1.500

U betaalt alleen voor de verbruikte 1.500kWh.

Duurzame energie zit in de lift

Duurzame energie zit ontzettend in de lift, aangezien eerder ook al bekend werd dat er op het terrein van windenergie een record bereikt is. Ook deze vorm van energie zorgde afgelopen jaren voor een enorme hoeveelheid gegenereerde duurzame energie. Wat dat aangaat zijn er verschillende projecten gaande, die bijdragen aan een schoner milieu voor ons allen.

 

Zonnepanelen offertes

Bent u nu geĆÆnteresseerd in zonnepanelen? Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Dit kan via verschillende vergelijkingssites. Via deze vergelijkingssites kunt u gemakkelijk en snel meerdere offertes aanvragen. Succes met uw zoektocht naar zonnepanelen.