Raamstickers voor in je interieur

Als je aan stickers voor het interieur denkt, dan denk je wellicht niet meteen aan raamstickers. Toch zijn raamstickers ook leuk voor in huis. Je kunt ze gebruiken om wat meer privacy te creëren, om je interieur op te fleuren of als tijdelijke decoratie voor bijvoorbeeld feestdagen.

Creëer privacy met raamstickers

Als je meer privacy in je woonkamer, keuken of badkamer wilt, kun je natuurlijk kant-en-klare raamfolie kopen. Alleen zit je dan vast aan voorgedrukte designs. Laat je een raamsticker maken, dan kun je zelf iets ontwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld een favoriete foto gebruiken. Of een leuke tekst op een mooie gekleurde achtergrond. Bij Sticker.nl kun je ook dubbelzijdige raamstickers laten maken. Zo zie je binnen en buiten hetzelfde. Doordat de stickers op wit vinyl worden gedrukt, heb je meteen privacy. Wil je toch wat lichtinval? Laat een transparante raamsticker maken.

Je interieur opfleuren met een raamsticker

Net als andere stickers voor het interieur, zoals muurstickers en deurstickers, kun je raamstickers gebruiken om je huis te verfraaien. Zo kun je je ramen betrekken bij de rest van je inrichting. Laat een raamsticker maken die qua kleur past bij de andere kleuren in je huis. Of neem een favoriete vakantiefoto. Zo kun je nog lang nagenieten van een leuke reis. Raamstickers zijn ook leuk voor in de baby- of kinderkamer. Je kunt bijvoorbeeld de naam van je kind er in verwerken. Of gebruik een tekening die je kind zelf gemaakt heeft. Scan deze in en laat er een sticker van maken. Zo heb je iets wat niemand heeft.

Tijdelijke raamstickers voor de feestdagen

Naast een permanente raamsticker van wit of transparant vinyl kun je bij Sticker.nl ook tijdelijke raamstickers bestellen. Deze worden gemaakt van statisch vinyl of YUPO Tako. Beide materialen plakken niet met lijm aan de ondergrond. Daardoor heb je geen last van lijmresten op moment dat je de sticker verwijdert. Bovendien kun je dit soort stickers meerdere keren gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke raamsticker voor de kerst maken. Daarna haal je ‘m er af en berg je ‘m netjes op. Zo kun je de sticker het jaar erop weer gebruiken. Dit soort stickers kun je ook voor andere feestdagen laten maken, zoals Pasen, Halloweeen en Sinterklaas. Of laat voor elk seizoen een sticker maken.

Tips voor het plakken van raamstickers

Tijdelijke raamstickers zijn eenvoudig te plakken. Zit de sticker toch niet helemaal op de juiste plek, dan haal je ‘m er gewoon weer vanaf en begin je opnieuw. Ideaal als je niet zoveel ervaring hebt met stickers plakken. Wil je een permanente raamsticker plakken? Plak deze dan met water. Dit maakt het plakken een stuk eenvoudiger en je hebt minder last van luchtbellen. Op de website van Sticker.nl zijn diverse instructiefilmpjes te zien over hoe je stickers het beste kunt plakken. Ook kun je een handleiding downloaden.