Wat is de perfecte bank voor mij?

Bij een nieuw interieur in je huis hoort natuurlijk een mooie eyecatcher. Dit is meestal de bank die de meeste ruimte inneemt van de kamer. Maar hoe weet je nou of de bank bij de rest past? Hier vind je enkele tips om jouw bank te vinden.

Welke stijl kies jij voor?

Om een bank op te laten vallen kan je een mooi en prachtig design kiezen. Maar zorg er wel voor dat je een bank kiest die perfect in jouw interieurstijl past. Kies je voor een bank bij Haco.nu, dan heb je keuze uit een uitgebreid aantal mogelijkheden. Kies een mooie industriƫle bank met metalen poten en verweerde look in een stoer industrieel interieur. In een modern interieur plaats je het beste een bank met een moderne uitstraling. Vaak hebben deze bank weinig details, een gladde afwerking en felle kleuren. Een landelijke bank oogt weer authentieker met details die herkenbaar zijn van vroeger.

haco.nu

Plaatsing

Een bank neemt meestal flink wat ruimte in in je woonkamer. Het beste is dus van tevoren goed te kijken hoe de indeling moet gaan worden. Zet al je meubels in een ontwerp samen zodat alles goed op elkaar is afgestemd. Je kunt kiezen voor een L of U-vorm bank, maar ook kan je kiezen voor een 2- of 3-zits bank. Bij laatstgenoemde variant heb je meer mogelijkheden qua plaatsing, je kunt makkelijker kiezen tussen diverse muren zonder dat de vorm verkeerd is. Bij deze banken kan je weer als extra een fauteuil plaatsen voor een extra relax plek. Ook iets als een poef of iets anders is natuurlijk mogelijk.

Welke kleurcombinatie?

Een bank kan je het beste in dezelfde interieurstijl houden, maar hoe zit het met de kleuren? Hier kan je vaak de bank in dezelfde kleur houden, maar een goed contrast zorgt er wel weer voor dat je bank extra zal opvallen. Denk aan een lichte vloer met daarbij een bank met een donkere kleur. Of juist een felle kleur in een modern interieur waarbij elk meubelstuk een andere kleur heeft. Er zijn vele soorten combinaties te verzinnen. K