Roljaloezieën: de perfecte raamdecoratie voor een stijlvol interieur


Decoratiespecialisten twijfelen er niet aan: ben je op zoek naar een stijlvolle raamdecoratie, dan zijn roljaloezieën een ideale keuze.

Roljaloezieën bieden design en comfort

Roljaloezieën werden in eerste instantie vooral gebruikt voor kantoorramen. Vandaag de dag kun je dit type gordijnen ook thuis in elke kamer op decoratief gebruiken. De hedendaagse technologie maakt bovendien dat je ze gemakkelijk online in gespecialiseerde winkels kunt kopen. Geen wonder dat rolgordijnen een favoriet decoratiestuk zijn geworden van niet alleen decorateurs, maar ook veel huiseigenaren die zowel design als comfort willen. Kies voor roljaloezieën vanwege hun lichtheid, flexibiliteit, veelzijdigheid én het brede scala aan verschillende kleuren om uit te kiezen.

Moderne uitstraling in elke woonruimte

Dit type gordijnen geeft een zeer moderne uitstraling aan elke kamer in je huis. Je er een echt elegante sfeer mee creëren, zowel in de woonkamer als in de kinderkamers. Rolgordijnen worden ook veel gebruikt om kantoren en klinieken te decoreren. Het duidelijkste voordeel is wellicht dat je met roljaloezieën de lichtinval helemaal naar eigen wens kunt regelen. Rolgordijnen zijn speciaal vervaardigd om je de privacy te bieden die je nodig hebt in je huis. Een gordijn moet immers twee hoofdfuncties hebben: je decoreert er je kamers mee en ze geven je een gevoel van intimiteit en comfort.

Eenvoudig te onderhouden

Dankzij hun samenstelling in PVC- en polyestervezels zijn rolgordijnen uitstekende thermische isolatoren. Dat betekent dat je kunt besparen op je elektriciteitsrekening. Daarnaast hebben ze de voorkeur van veel mensen vanwege het eenvoudige onderhoud en het gemak waarmee ze kunnen worden schoongemaakt. In het geval van vlekken hoef je alleen maar een lichtvochtige doek met neutrale zeep aan te brengen. Je kunt ze gewoon in de wasmachine wassen, maar houd er wel rekening mee dat de temperatuur vaak niet hoger dan 30 graden mag zijn om kleurbeschadiging te voorkomen.