Seniorenverhuizing: extra aandacht nodig

verhuizen

Verhuizen is een van de meest stressvolle gebeurtenissen in een leven. Dat geldt nog sterker voor senioren. Een verhuizing vraagt een goede voorbereiding: het kost veel tijd om dozen in te pakken en meubels uit elkaar te halen. Vervolgens is er de verhuizing zelf. Dan volgt het uitpakken van de dozen, het installeren van apparaten en plaatsen van de meubels. En tenslotte moet de vorige woning netjes worden achtergelaten. Voor ouderen kost dit allemaal nog meer energie.

Soms moet een verhuizing ook nog eens op korte termijn plaatsvinden, omdat de woning binnen enkele weken beschikbaar is. Dit zorgt voor extra stress. En niet te vergeten: er zijn misschien spullen die speciale zorg nodig hebben bij het verhuizen. Omdat het antieke meubels zijn. Of omdat ze van bijzondere waarde zijn, financieel of emotioneel. Een seniorenverhuizing verdient dus extra aandacht.

Wisselen van woning

Er zijn meerdere redenen waarom senioren verhuizen. Mensen willen vaak kleiner wonen als ze ouder worden. Zodat ze minder onderhoud aan de woning hebben, of omdat ze gelijkvloers willen wonen. Of ze verhuizen naar een seniorenwoning met hulp aan huis. Een interne verhuizing binnen een seniorencomplex kan ook: bijvoorbeeld van een aanleunwoning naar een verzorgafdeling.

Een verhuizing is voor iedereen stressvol. Bij senioren is dit een gebeurtenis die nog heftiger wordt ervaren. Het is fijn als de verhuizing zo rustig mogelijk plaatsvindt, zonder extra zorgen en stress.

Een verhuisbedrijf dat persoonlijk en betrokken is

Een verhuizing vraagt veel aandacht en tijd: maar niet iedereen kan dat zelf regelen. Starters doen vaak alles zelf, met behulp van familie en vrienden. Maar bij senioren is dat meestal niet het geval. Zij hebben behoefte aan een volledige verhuizing, die geheel verzorgd wordt. Zodat deze zorgen uit handen genomen worden. Zoals het inpakken van dozen en demonteren van meubels, en het vervoeren van alle spullen met zorg. En op de nieuwe locatie het uitpakken, monteren en installeren.

Wilt u ook dat deze zorgen uit handen worden genomen? Kies dan een verhuisbedrijf dat de verhuizing díe aandacht, zorg en ondersteuning geeft die nodig is. Denk bijvoorbeeld aan:
– Een beperkt aantal verhuizers op de dag van de verhuizing. Dat zorgt voor meer rust;
– Meubilair en persoonlijke spullen worden met speciale aandacht behandeld;
– In de nieuwe woning wordt het meubilair op de juiste plek gezet en boeken in de boekenkast geplaatst, zodat er gelijk een ‘thuis’-gevoel gecreëerd wordt;
– Elektrische toestellen worden geïnstalleerd, klaar voor gebruik;
– Kleding wordt gestreken en netjes in de kast gehangen.

Zorg voor de oude woning

De vorige woning moet in goede staat achtergelaten worden voor de nieuwe bewoners. Een verhuisbedrijf kan dat regelen, indien nodig met een schoonmaakbeurt. Ook dat is een zorg minder!