Zo kies je de juiste eetkamerstoel

Nieuwe eetkamerstoelen kunnen je eetruimte een leuke uitstraling geven. Je dient je wel aan enkele regels te houden om een stoel goed tot zijn recht te laten komen.

Vind een kleur die past

Als eerste dien je een kleur te vinden die matcht met jouw interieur. Heb je een industriële woonstijl, dan zal een donkere kleur de voorkeur hebben. Bij moderne eetkamerstoelen zal juist een lichte kleur de voorkeur hebben. Of juist een fellere kleur. En zo is dat bij een landelijk interieur weer een warme kleur. Het combineren van stoelen met verschillende kleuren is ook een trend die zich vaak laat zien. Doe inspiratie op bij diverse zaken om zo jouw ideale stoelen te vinden bij jouw eettafel.

moderne eetkamerstoelen

Is er voldoende ruimte?

Voordat je stoelen koopt is het verstandig om de functionele ruimte te bekijken. Kunnen alle stoelen bijvoorbeeld wel onder de tafel geschoven worden? En zit je niet te dicht op elkaar? Ook de ruimte achter je is belangrijk, je wilt natuurlijk niet dat je jezelf in de stoel moet proppen omdat er erg weinig ruimte is. Het is sowieso een goed idee om na te denken over de indeling van de ruimte als het allemaal wel erg krap is.

Denk goed na over het materiaal

Naast het kiezen van een kleur  die past bij jouw interieur,doe je er goed aan om te bedenken welk materiaal de eetkamerstoel moet hebben. Een stoel van stof kan heerlijk aanvoelen, echter zul je hier veel sneller vlekken in krijgen dan bijvoorbeeld een leren stoel. Een leren stoel heeft wel extra onderhoud nodig om het leer soepel te houden. Zo heeft elk materiaal zijn voor- en nadelen. Weeg dus dus goed af voor je voor vervelende verrassingen komt te staan. De gezinssituatie is daarbij ook een goede maatstaf.

Combineer

Naast leuke eetkamerstoelen kan je ook een combinatie maken met bijvoorbeeld bankjes. Zo heb je een originele eettafel en kan je kiezen of je lekker relaxt op het bankje gaat zitten of toch juist in de stoel. Zorg dat de afmetingen wel goed kloppen met de tafel.