Steigerhouten tuinmeubels

In de afgelopen jaren zijn steigerhouten tuinmeubels steeds populairder geworden. Deze robuuste meubels zijn sterk, extreem duurzaam en hebben een stoere uitstraling, waardoor ze worden gewaardeerd door mannen. Tegelijkertijd zijn steigerhouten tuinmeubels bij dames zeer in trek: ze zijn bijzonder geschikt om op te leuken met kussentjes, kleedjes, versieringen of schilderingen. Het mooiste van steigerhouten tuinmeubels is dat je ze vrij eenvoudig zelf kunt maken.

Zelf een steigerhouten loungeset maken

Steigerhout is niet alleen populair om zijn duurzaamheid en robuuste karakter, maar ook omdat er eenvoudig mee te werken is. Zelfs mensen die van nature twee linkerhanden hebben als het gaat om klussen, kunnen zelf een steigerhouten loungeset maken, hierover lees je meer op www.bouwgemak.nl Omdat het hout van zichzelf een ruw en grof uiterlijk heeft, is het niet zo erg als twee planken niet precies op elkaar passen: het geeft eerder een persoonlijk tintje aan het geheel.

Tafels en bijzettafels

Het maken van tafels en/of bijzettafels van steigerhout is zo moeilijk als je zelf wilt. De meest eenvoudige bouwplannen bestaan uit het maken van een grote kist, die op de kop wordt gezet. Iets lastiger, maar nog steeds eenvoudig, is het model waarbij planken naast elkaar worden bevestigd voor een tafelblad, waarna er vier losse tafelpoten onder worden gemonteerd. Toch is dit bij lange na niet de grens, want mensen die wat handiger zijn met hout en graag een chique loungeset bouwen, kunnen ook kiezen voor tussenplateaus, een ronde tafel of andere creatieve vormen.

steigerhouten tuinmeubels

Banken en stoelen

Wanneer je zelf een steigerhouten loungeset voor in de tuin maakt maakt, zijn banken en stoelen uiteraard onmisbaar. Ook hier geldt de regel dat je zelf bepaalt hoe moeilijk het project wordt. Van eenvoudige banken zonder leuning tot mooie kleine stoelen die volledig zijn afgewerkt: voor vrijwel elk type bank en stoel zijn wel bouwtekeningen te vinden. De set kan vervolgens worden opgeleukt met wat maar in je opkomt, van het beschilderen met vrolijke figuren tot het toevoegen van gezellige kussentjes.