Terrasoverkappingen

Heeft de zomer voor jou ook niet lang genoeg geduurd? Dan kunnen terrasoverkappingen wel eens de perfecte oplossing zijn! Overkappingen bieden je namelijk beschutting tegen herfstachtige weer, zodat je volop van het najaarszonnetje in je tuin kunt genieten. Daarnaast heb je ook komende zomer volop profijt van een overkapping, omdat de constructie ervoor zorgt dat je een heerlijk schaduwrijk terras kunt creëren. Kortom, je hebt er alle seizoenen van het jaar plezier van. In dit artikel informeren wij je dan ook graag over de vele keuzes die op je afkomen wanneer je overgaat tot de aankoop.

Terrasoverkappingen

Kies de terrasoverkapping die bij je past

Een terrasoverkapping kun je zien als een uitbreiding van je woning en daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over het type overkapping dat je zou willen aanschaffen. Wanneer je een zo natuurlijk mogelijke uitstraling wilt creëren, dan is een constructie van hout wellicht de beste keuze. Er zijn verschillende houtsoorten (zoals eikenhout) op de markt verkrijgbaar die bij uitstek geschikt zijn om een terrasoverkapping mee op te bouwen. Wees je er echter wel van bewust dat wanneer je voor een houten constructie kiest, je om de zoveel tijd het hout zult moeten onderhouden. Wanneer klussen niet een favoriete bezigheid van je is, dan is het de overweging waard om een constructie van aluminium te overwegen.

Aluminium terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen van aluminium hebben als voordeel dat ze vrijwel onderhoudsvrij zijn. Bovendien is aluminium een erg sterke materiaalsoort. Zeker wanneer er een zuiver aluminium is gebruikt om het frame te vervaardigen, is de kans op doorbuigen minimaal. Bedenk dus goed dat wanneer je jarenlang plezier wilt hebben van je aankoop, dat het van groot belang is om bij de dealer navraag te doen naar de kwaliteit van het aluminium waarmee het frame is opgebouwd.

De coatinglaag

Aluminium terrasoverkappingen zijn over het algemeen in een aantal basiskleuren verkrijgbaar. Het kan dus gebeuren dat de kleur die jij mooi vindt niet standaard op voorraad is en het frame van de constructie overgespoten moet worden met een nieuwe kleur. Wanneer dit moet gebeuren, is het van essentieel belang dat je checkt of de nieuwe coatinglaag, dus de nieuwe kleur, niet wordt bevestigd op de originele kleur. De coatinglaag dient namelijk direct op het aluminiummateriaal te worden aangebracht, teneinde de grip van de coating te vergroten.

Wanneer een coatinglaag op een andere laag wordt aangebracht, hoeft het niet gelijk te betekenen dat je op den duur te maken kunt krijgen met het afbladeren van de coating, maar die kans is wel aanwezig. De meest duurzame methode van het aanbrengen van een coatinglaag is dus direct op het aluminium.

De aankleding van de overkapping

De aanschaf van een overkapping is eigenlijk net zoals de aanschaf van een auto. Je koopt als het ware een kaal frame waarin een dak en eventueel zijwanden worden bevestigd. Verdere accessoires ontbreken in de meeste gevallen. Bedenk dus goed dat je ook budget reserveert voor het aankleden van de overkapping.

Accessoires die vaak worden gekocht zijn onder andere sfeervolle verlichting die je in de balken van de constructie kunt wegwerken en verwarmingselementen die met behulp van infrarood voor een aangename temperatuur onder de overkapping kunnen zorgen. Ook in de koudere maanden.

Terrasoverkappingen zijn werkelijk prachtige producten die je woning net even die extra uitstraling kunnen geven waarnaar je op zoek bent. Bovendien is toch fantastisch dat je, ongeacht de weersomstandigheden, iedere dag middenin je tuin kunt zitten? We hopen dan ook dat dit artikel je net zo enthousiast heeft gemaakt als ons en dat je vele jaren plezier kunt hebben van je aankoop!