Verfraai je tuin met mooie tuinmeubelen

Geniet van je mooi aangelegde tuin en zet tuinmeubelen op je terras die niet alleen lekker zitten, maar ook nog goed passen in de stijl. Steigerhouten tuinmeubelen zijn daar heel geschikt voor. Want of je nu een weelderige bloementuin hebt of een minimalistische indeling, een steigerhouten tafel met bijpassende stoelen past in ieder ontwerp.

composiet vlonderplanken

Een gezellig zitje

Bij de keuze voor een steigerhouten tuintafel hoef je niet direct aan een grote eettafel te denken. Want een salontafel staat ook heel mooi op het terras. Zeker als je daarbij een set van een steigerhouten bank en twee mooie loungestoelen plaatst, heb je een compleet geheel. Je kunt de meubels zo neerzetten dat iedereen goed zicht heeft op de planten en bloemen in de tuin. Ondertussen maak je het extra gezellig door op de steigerhouten tafel een paar mooie kaarsenstandaards te plaatsen. Dankzij het feit dat je de maat helemaal zelf kunt bepalen, is er altijd genoeg ruimte op de steigerhouten tuintafel om ook kopjes, borden of glazen neer te kunnen zetten.

Organiseer een etentje in de tuin

Nodig familie en vrienden uit om te komen barbecueƫn of kook een lekkere maaltijd in de buitenkeuken. Aan de steigerhouten tuintafel is genoeg plaats voor iedereen. Kies voor een ontwerp waarbij je niet alleen een paar tuinstoelen aan tafel zet, maar ook een lange bank aan een zijde van de tafel. Zo kun je nog meer gasten uitnodigen. De steigerhouten tuintafel stem je helemaal af op de vorm van je terras. Je kunt dus een langwerpige tafel kiezen, maar ook voor een vierkant model. Als opvallend accent plaats je leistenen in het tafelblad of je kiest voor een onderstel van steigerbuizen.

Eenvoudig in onderhoud

Wil je de tafel afwisselend op het terras aan huis en achter in de tuin hebben staan dan maak je het verplaatsen van de steigerhouten tuintafel extra eenvoudig door er wielen onder te monteren. Dit is ook handig als je de tafel ‘s winters binnen wil zetten. Op zich is dat niet noodzakelijk. Het steigerhout is zo bewerkt dat het beschermd is tegen weersinvloeden. Je kunt daarnaast kiezen voor een aanvullende behandeling zodat je de steigerhouten tuintafel krijgt die helemaal past bij jouw smaak. Denk aan een natuurlijke olie of een white wash olie. Dit hoeft maar een keer per twee jaar aangebracht te worden. Je kunt het steigerhout een paar keer per jaar met water en een zachte borstel schoonmaken.

De finishing touch van je tuininrichting

Een steigerhouten tuintafel zonder bijpassende stoelen is natuurlijk niet voor te stellen. Plaats een gezellige hoekbank rond de tafel, waarbij je kiest voor kussens in je favoriete kleur. Heb je een loungeset met een lage steigerhouten tuintafel dan staan daar steigerhouten fauteuils mooi bij. Stem het frame van de stoelen af op het ontwerp van de steigerhouten tuintafel. Dus bijvoorbeeld een zwarte armleuning als je zwarte steigerbuizen als tafelpoten hebt. Wil je helemaal een blikvanger in je tuin? Kijk dan eens voor een barset die bestaat uit een hoge steigerhouten tafel met bijpassende barkrukken. Dat is niet alleen leuk voor buiten op het terras, maar ook voor in huis.