Tijd voor meer ruimte in huis

Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom je jouw huis wilt veranderen. Er is gezinsuitbreiding onderweg, je wilt een kantoor aan huis bouwen of je hebt simpelweg gewoon behoefte aan meer ruimte in huis. Om meer ruimte creëren in huis zijn er verschillende mogelijkheden die je toe kunt passen. Dit kan een grote verbouwing, maar dit kan ook een kleine ingreep zijn. Wanneer je het maar op de juiste manier doet die het beste bij jouw huis past, kun je iets heel moois maken van jouw paleisje.

Maak een opening naar de tuin

Heb je geen zin of budget voor een grote verandering? Dan hebben wij een optie die dan ideaal is in jouw geval. Wanneer jouw tuin grenst aan de keuken en je daar ook een zithoek hebt is de muur openbreken een uitdagend maar leuk project. Door in plaats van een dichte muur een grote glazen wand met schuifpuien te plaatsen creëer je een open aanzicht naar de tuin toe. Het voordeel aan deze verandering is dat het lichtinval meer wordt, waardoor je woonkeuken groter lijkt. Daarnaast kan je ook heerlijk genieten van jouw tuin tijdens winterse temperaturen. Door de glazen schuifpuien heb je namelijk bijna het idee alsof je gewoon in je tuin zit, terwijl je eigenlijk gewoon binnen zit.

Vergroot de zolder

Een zolder is ideaal als opbergruimte, maar eigenlijk dump je hier alleen maar overbodige rotzooi. Helemaal bij gezinsuitbreiding is de zolder juist ideaal als extra slaapkamer. Tijd dus om een nuttige kamer te maken van de zolder. De beste optie hiervoor is een dakkapel. Deze kleine ingreep zorgt ervoor dat jij binnen no-time een ruime kamer erbij hebt, die zorgt voor meer licht en ruimte. Vergeet alleen niet dat je om een vergunning moet vragen voordat je een dakkapel op jouw huis zet. De prijs van een dakkapel inclusief plaatsen kan heel erg verschillen. Het is dus belangrijk dat je hier goed onderzoek naar doet om hoge kosten te voorkomen!