Tips om zelf je pvc vloer te leggen

Een nieuwe vloer leggen: pvc is een goede keuze

Als je een nieuwe vloer gaat leggen en je kiest voor een pvc vloer, dan mogen we je feliciteren. Dit type vloer heeft namelijk tal van pluspunten. Ten eerste behoren pvc vloeren tot de sterkste vloeren die er bestaan. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de pvc-vloer gaat slijten, hoe vaak je er ook overheen loopt. Een tweede voordeel van pvc vloeren is het feit dat dit vloertype zeer geschikt is om vloerverwarming in aan te brengen. Een derde pre van pvc vloeren is dat deze vloersoort zeer geluiddempend is. Verder zijn er nog tal van andere voordelen van de pvc vloer. Zo voelt deze vloer comfortabeler en warmer aan dan bijvoorbeeld tegels en kliklaminaat. Pvc-vloeren zijn goed te onderhouden, kleurvast en hygiƫnisch. En, ook dat is niet onbelangrijk, tegenwoordig heel goed betaalbaar.

Een pvc vloer zelf leggenpvc vloer

Een pvc vloer kun je prima zelf leggen. Maar hoe doe je dat precies en waar moet je rekening mee houden? Er bestaan drie soorten pvc vloeren, namelijk zelfklevende pvc vloeren, click pvc vloeren en dryback pvc vloeren. Deze vloeren kun je kopen bij een voordelige aanbieder zoals Pvcvloeren.nl. Hieronder enkele handige tips voor het zelf leggen van een pvc vloer.

Belangrijke legtips voor jouw pvc vloer

De eerste stap is het opmeten van de vloerruimte, zodat je het juiste aantal vierkante meters pvc vloeren kunt bestellen. Zorg ervoor dat de ondergrond, voordat je begint met leggen, schoon, vlak, droog en stofvrij is. Elke ondervloer moet voordat de pvc vloer gelegd wordt, voorbehandeld worden met een geschikte primer. Een volgende stap is het acclimatiseren van de pvc vloer. Zorg dat de vloer minstens 24 uur op kamertemperatuur is, zodat deze niet achteraf gaat vervormen. de beste temperatuur is 18 graden, waarbij de luchtvochtigheid niet meer dan 70 procent bedraagt. Vervolgens kan de pcv vloer gelegd worden. Als er gelijmd moet worden, is het belangrijk dat het pvc gewalst en op die manier stevig aangedrukt wordt. Als de vloer erin ligt, is het belangrijk om de lijmresten te verwijderen en eventueel stof weg te halen. Ten slotte kan de vloer, als dat gewent is natuurlijk, nog van een beschermende laag voorzien worden.