Tips voor het geven van een tuinfeest

Met de lente volop in gang en de naderende zomer is het geven van tuinfeesten weer helemaal mogelijk. Alleen al de mogelijkheid om lekker buiten te kunnen eten is vaak al een feest op zich. Een tuinfeest met heerlijke zomerse hapjes en drankjes en gezellige mensen is een erg leuk samenzijn! Wanneer je een geslaagd tuinfeest wilt geven is een goede voorbereiding aan te raden. Hieronder enkele tips voor het geven van een tuinfeest!

De entourage

Bij een goed tuinfeest is een sfeervolle entourage een van de belangrijkste sfeermakers. Met kaarsen, kerstverlichting, vuurkorven, fakkels en lampionnen kun je je tuin op een leuke manier aankleden. Begint het feest al overdag dan kun je de tafels versieren met een klein bloemetje of een plantje. Een tuinfeest is altijd erg afhankelijk van het weer, wees daarom wel voorbereid op het ergste. Het kan in Nederland altijd plotseling gaan regenen of koud worden. Geef je het feest in het voorjaar dan is het misschien aan te raden om met terraskachels te werken. In zowel voorjaar als in de zomer kan een partytent zorgen voor onderdak bij regen en tevens zorgt het voor een gezellig plekje.

Stoelen en tafels

Bij een tuinfeest kun je het beste zuinig zijn met stoelen. Probeer wel plaatsen te creeeren zodat mensen kunnen eten, maar overdrijf het niet. Probeer dit eventueel op te lossen door meerdere staantafels te plaatsen. Hierdoor is er meer loopgelegenheid en blijven mensen niet de hele tijd op dezelfde plek.

Eten en drinken

Je kunt er voor kiezen om de catering uit te besteden aan een cateraar zoals Culinair Pakhuys. Zij kunnen dan een offerte geheel op maat maken en er zelfs voor zorgen dat er een kok op locatie verschillende gerechten komt bereiden. Wil je niet te hoge kosten maken en vindt je het leuk om zelf voor het eten en drinken te zorgen dan hebben we hieronder enkele tips.

  • Het is erg leuk om voor de gasten een welkomstdrankje te serveren. Je kunt een luxe champagne pakken, maar ook andere mousserende wijnen zoals prosecco en cava vallen tegenwoordig erg goed in de smaak.
  • Eten in buffet vorm is veruit het makkelijkste bij een tuinfeest. Probeer het buffet vol te zetten met warme en koude gerechten. Hou er wel rekening mee dat eten in de buitenlucht niet altijd lang goed blijft.
  • Bereidt simpele gerechten, die makkelijk voor veel mensen te bereiden zijn zoals pasta- en aardappelsalades. Dit zijn voedzame, goedkope en makkelijke gerechten die ook enige tijd van te voren bereidt kunnen worden.
  • Rauwe groenten met dipsauzen zijn helemaal hot! Daarnaast zijn ze makkelijk klaar te maken en staan ze erg leuk op het buffet maar ook op staantafels. Ook brood is onmisbaar bij een buffet.
  • Het makkelijkste is om plastic bordjes en bestek te gebruiken, misschien niet het mooiste, maar wel veruit het makkelijkst.