Tips voor verandering in je interieur

Hoe kun je je interieur veranderen? De ene verandering in de inrichting heeft meer effect op het woonplezier dan de andere aanpassing. Als het interieur verandert, is het net alsof je in een nieuw huis woont. Je interieur veranderen is gelukkig niet moeilijk. Van de spullen die je hebt, kun je een andere sfeer creëren. Heb je een budget om wat nieuwe aankopen te doen? Koop dan bijvoorbeeld een mooi tapijt. Een kamer zal er enorm van opknappen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de foto’s van interieurs met tapijt bij Tapeso.nl.

Tips voor verandering in huis: verander een muur

Om een kamer een heel nieuw gezicht te geven kun je om te beginnen met verf en roller aan de gang gaan. Geef een van de muren een fris nieuw kleurtje en de kamer knapt ervan op. Een zachtgele wand geeft je kamer een zonnige look, terwijl een lichtblauw wandje de ruimte een mediterraan uiterlijk kan geven. Als je een wand een opknapbeurt wilt geven kun je ook met muurstickers werken. Een grote afbeelding van een boom of geometrische figuren bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een fris behangetje? Ook daarvan knapt je interieur op.

Tips voor een leuk interieur: de vloer

De vloer bepaalt net als de muren en het plafond veel van de sfeer in huis. Heb je een mooie vloer dan hoef je er niets aan te doen. Maar ook een mooie vloer kan vervelen. Experimenteer met een mooi tapijt. Bijvoorbeeld retro of oosters. Een tapijt geeft veel sfeer in huis en verandert het interieur.

Verandering interieur: meubels en kleuren

Maak je kamer leeg en zet de grote meubels in de kamer terug. Zet de eettafel eens op een andere plaats en ook de bank en de tv. Plaats van alle spullen die je in huis hebt alleen de spullen in de kamer terug waar je blij van wordt. De rest is vast overbodige rommel. Kijk of er spullen bijzitten die kunt verkopen. Je krijgt er geld voor terug waarvoor je weer iets moois kunt kopen voor je nieuwe interieur.

Breng kleur in je interieur

Let ook op kleurencombinaties. Probeer kleuren bij elkaar te zetten, bijvoorbeeld glaswerk of vazen en dergelijke. Kleurgroepen geven structuur, sfeer en rust aan je inrichting. Geel en groen passen bijvoorbeeld goed bij elkaar, maar ook verschillende blauw- of grijstinten. Experimenteer en geniet van je nieuwe interieur.