Van kinderkamer naar tienerkamer

Is jullie zoon of dochter langzaam maar zeker aan het veranderen van kind naar tiener? Als dat zo is, krijg je als ouder zijnde wellicht te maken met een aantal veranderingen en één daarvan is zijn of haar slaapkamer. Als tiener voel je je in één keer heel volwassen en daar past een kinderkamer echt niet meer bij natuurlijk. Is de kamer babyroze of –blauw, staat er nog een kinderbed in en is de overige inrichting ook wel aan vervanging toe? Dan kun je wel wat tips gebruiken om de kinderkamer om te toveren naar een tienerkamer. Hieronder lees je er alles over, dus veel leesplezier gewenst!

Een andere inrichting

Een kinderkamer is speciaal ingericht op een kind, dus als tiener zijnde wil je dat je kinderkamer veranderd wordt naar een stoere en hippe tienerkamer. Wat daarbij hoort? Allereerst mag al het speelgoed opgeruimd worden en kunnen de muren wel een likje verf gebruiken. Laat je tiener zelf de kleur kiezen, hij of zij moet er ten slotte in leven en slapen. Als tiener ga je naar de middelbare school en daar hoort huiswerk bij. Het is daarom verstandig om een bureau en bureaustoel aan te schaffen en in de kamer te zetten. Verder zullen vriendjes en vriendinnetjes de deur platlopen dus daar hoort natuurlijk een plek bij om te chillen. Creëer zo’n plek door middel van kussens bijvoorbeeld. En verder? Zorg voor voldoende opbergruimte, want een tiener gaat nou eenmaal steeds meer waarde hechten aan kleding en andere spullen.

Ga voor een paar leuke posters

In een stoere kamer kunnen een paar mooie posters niet ontbreken natuurlijk. Vindt jullie zoon of dochter een bepaalde band heel cool of houdt het van iets anders specifieks? Wat het ook is, laat je favoriete posters drukken bij websites zoals Reclameland.be en hang ze in de tienerkamer. Op de website kun je kiezen voor de gewenste grootte, variërend van A3 tot grote abri posters. Daarnaast kun je het gewenste materiaal aanvinken, bijvoorbeeld mat coated of high gloss, en kiezen voor een bepaalde afwerking. Daarna is het alleen nog een kwestie van afrekenen en wachten totdat de posters binnen zijn. Tot slot heeft je tiener misschien nog andere wensen, elke tiener is nou eenmaal anders.