Verhuizen? Wat moet je absoluut niet vergeten?

Het gaat gebeuren! Je vond je droomhuis en verhuist. Iets om naar uit te kijken, maar ook momenten van stress. Er komt zoveel bij kijken eer al je spullen van het ene huis naar het andere zijn verhuisd.
De allereerste vraag die je je moet stellen, is: regel ik het verhuizen zelf of doe ik een beroep op een gespecialiseerde firma? Kies je voor de eerste mogelijkheid, dan zijn hier enkele nuttige tips:

Voor je daadwerkelijk aan de slag gaat, is het geen slecht idee om even rustig te gaan zitten met pen en papier binnen handbereik. Maak een plan van alle dingen die moeten gebeuren mét timing. Sommige taken kan je al maanden van tevoren aanpakken, anderen moeten last minute gebeuren. Een handig afstreeplijstje helpt om zo weinig mogelijk te vergeten.

verhuizen

Verhuizen betekent niet alleen alles in dozen stoppen en van het ene adres naar het andere versjouwen. Er komt de nodige administratie bij kijken. Vergeet bijvoorbeeld niet om je eventuele huur tijdig op te zeggen zodat je niet nog moet doorbetalen nadat je al bent verhuisd.
Regel de nodige verzekeringen voor je nieuwe woning en zorg dat gas, water en elektriciteit op je oude adres worden afgesloten en aangesloten in je nieuwe woonst.

Maak van de gelegenheid gebruik om alles wat je echt niet meer gebruikt, weg te gooien. Het is zinloos om spullen mee te zeulen die vervolgens jarenlang op zolder of in de kelder een deel van de opslagruimte in beslag gaan nemen.

Begin tijdig met inpakken Zorg ervoor dat je stevige verhuisdozen hebt. Nummer de dozen per kamer waar ze terecht moeten komen. Maak een lijstje van alle kamers met hun nummers. Dat voorkomt dat je straks bij het uitpakken met je spullen het hele huis moet door lopen. Noteer duidelijk op de dozen waar je breekbare spullen hebt ingestopt om scherven te vermijden.

Vraag op tijd hulp aan familie en vrienden. Ze helpen je vast graag, maar niet als ze pas op het allerlaatste moment worden ingeschakeld en eigenlijk al andere plannen hadden.

En last but not least: loop voor je de deur van je oude woning definitief achter je dichttrekt, alle kamers nog eens na om er zeker van te zijn dat je niets hebt achtergelaten.

Save