Woontrends 2021: Binnen en buiten verbinden met natuurlijke elementen


Bijna 10 jaar lang zien we planten terug volop in onze interieurs verschijnen. Het is een van de vele manieren om de natuur in huis te halen. Niet alleen planten, maar ook natuurlijke stoffen zoals biokatoen, alpacawol, jute en bamboe doen het komende jaar volop hun intrede. De natuur in huis halen is leven in huis halen. Fris groen straalt rust uit en laat je relaxen in je eigen omgeving. Wij geven in dit artikel een heel aantal tips om binnen en buiten te verbinden door middel van natuurlijke elementen.

Groen, groener, groenst

Maak gebruik van planten met grote bladeren. Of combineer gewoon ‘veel’ planten. In elke kamer mogen een of meerdere planten ge├»ntegreerd worden. Van planten in potten tot hangplanten, het mag allemaal. Wil je het nog groener? Schilder dan een of meerdere muren groen. En kies voor groene meubelen en diverse leuke accessoires in groentinten. Groen in een vloerkleedje of groene vazen en schotels doen het altijd goed.

Natuursteen, hout en klei

Als je voor natuurlijke materialen kiest, breng je nog meer de natuur in huis. Denk aan een natuurstenen vloer en trek die eventueel door naar buiten op je terras. Ga voor houten meubelen. Kies ook accessoires in natuurlijke materialen, zowel voor binnen als voor buiten. Een stenen schotel, een sculptuur in klei of houten verlichting versterken het gevoel van natuur in huis.

Duurzaamheid primeert

Recyclage en onze ecologische voetafdruk zijn belangrijker dan ooit. Ga daarom voor duurzame materialen, gerecupereerde voorwerpen en materialen die makkelijk af te breken zijn. Wil je toch voor kunststof gaan? Denk dan aan bioplastiek. Ook staal is zeer duurzaam en perfect af te breken. Denk hieraan bij elke aankoop die je vanaf nu doet.

De verbinding tussen binnen en buiten

Als je een tuin of een balkon hebt, laat dan binnen en buiten met elkaar aansluiten. Schilder de muur van je balkon of terras in dezelfde kleur als je muur binnen. Koop bloembakken en potten die je zowel binnen als buiten plaatst. Leg buiten een vloerkleedje zoals je dat binnen ook zou doen. Inderdaad, vloekleedjes voor buiten bestaan. En waarom zou je ook voor binnen bijvoorbeeld geen bamboe zitbank kiezen, net zoals je voor buiten doet? Hoe meer dezelfde elementen je zowel binnen als buiten inzet, hoe vager de grenzen tussen je woning en je tuin of terras worden.