Welk gereedschap moet men in huis hebben?

Het maakt niet uit of het in het huis of in de flat is, het is in principe belangrijk om verschillende gereedschappen te hebben die van tijd tot tijd nodig zijn. Dit omvat veel meer dan alleen een hamer, schroevendraaier of waterpas. Maar welk gereedschap mag niet ontbreken om goed uitgerust te zijn?

Zonder gereedschap is het niet mogelijk

Het ophangen van foto’s, het installeren van lampen of het verwisselen van de kraan, er zijn veel klussen die doe-het-zelvers zelf kunnen doen. Ze hebben echter wel het juiste gereedschap nodig. Maar als u op zoek bent naar nieuwe tools, zult u merken dat de selectie bijna onbeheersbaar is. Het aanbod varieert van de meest uiteenlopende hamers, tangen en schroevendraaiers tot accuschroevendraaiers en nog veel meer. Maar welke van hen is echt nuttig? Onnodige doe-het-zelvers kunnen hier een beetje overweldigd zijn. Deskundigen adviseren om een compacte basisuitrusting aan te schaffen. Dit omvat tools die elke doe-het-zelver van tijd tot tijd nodig heeft. Tools voor verschillende taken zijn ook gemakkelijk online beschikbaar. Er zijn ook Bosch gereedschapskoffers die al het belangrijkste werkmateriaal bevatten. Daarnaast zijn er hoogwaardige, stevige gereedschapstassen die door de gebruiker zelf kunnen worden gevuld.

Wat maakt deel uit van de basisuitrusting?

Voordat u begint met de montage van het gereedschap, moet u eerst een stevige gereedschapskist of koffer kopen. Hier kunnen alle gereedschappen overzichtelijk worden opgeborgen, zodat ze altijd snel bij de hand zijn. Niets is vervelender dan het zoeken naar het juiste gereedschap terwijl je aan het werk bent. De gereedschapskist helpt om veel tijd te besparen en bovendien zijn de gereedschappen daarin goed beschermd. Onderdeel van de basisuitrusting:

– diverse hamers

– Schroevendraaiers in verschillende maten en vormen, bijvoorbeeld sleufschroevendraaiers en kruiskopschroevendraaiers

– tangen zoals tangen, combinatietangen en platte neustangen

– Ringsleutel in standaardafmetingen voor gemakkelijk toegankelijke schroeven of moeren

– Set inbussleutels voor schroeven die alleen met deze sleutels kunnen worden vast- of losgedraaid

– waterpas

-Stanleymes of zakmes

– schroeven, deuvels, spijkers of andere kleine onderdelen in verschillende maten

Iedereen die vaak door hout of andere materialen zaagt, moet een afkortzaag kopen. Het is ook raadzaam om een accuschroevendraaier en een reeks boren met steen- en metaalboren aan te schaffen. De accuschroevendraaier kan niet alleen worden gebruikt om schroeven in te schroeven, maar ook om gaten in zacht hout te boren, mits de juiste boor beschikbaar is. Voor frequenter werk is het over het algemeen de moeite waard om elektrisch gereedschap zoals de boormachine aan te schaffen. Bij het maken van uw keuze moet rekening worden gehouden met een goede kwaliteit. In het ideale geval gaat het gereedschap dan een leven lang mee.

Conclusie

Veel klussen kunnen eenvoudig zelf worden geklaard, althans als het benodigde gereedschap beschikbaar is. Een zekere basisvoorraad aan kwaliteitsgereedschap is ideaal. De gereedschapskist mag niet zonder verschillende hamers, schroevendraaiers en moersleutels, inbussleutels, verschillende tangen en zagen zijn. Ook wordt aanbevolen om een nutsvoorzieningssnijmes, een duimstok en een waterpas te gebruiken. Elektrisch gereedschap zoals een boormachine en een accuschroevendraaier zijn geen must, maar toch de moeite waard. Dit waren de belangrijkste gereedschappen waarmee doe-het-zelvers goed uitgerust zijn en zelf kleinere ambachten en reparaties kunnen uitvoeren. Deze basisuitrusting kan naar behoefte worden uitgebreid. Een goede kwaliteit maakt het mogelijk om lang met het gereedschap te werken en een optimaal resultaat te bereiken.