Woning aanpassen om beter te wonen

We willen ongetwijfeld allemaal aangenamer, veiliger en gewoon beter wonen, zoveel is zeker. Vaak weten we echter niet zo goed waar we meoten beginnen, juist omdat het aanbod aan comfort-verbeterende maatregelen zo groot is.

Toch is het belangrijk de juiste keuzes te maken. Niet enkel om het wonen aangenamer, maar ook gewon veiliger en duurzamer te maken. Onderstaand overzicht maakt snel duidelijk welke maatregelen niet mogen ontbreken in je woning als je comfort hoog in het vaandel draagt!

traplift

De beste maatregelen om beter en comfortabeler te wonen

1. Een rechte traplift

Een rechte traplift is dan misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het uitbreiden van je woning voor meer comfort, een dergelijke voorziening biedt heel wat voordelen. Vooral voor ouderen of minder mobiele mensen is een dergelijke lift een meerwaarde, omdat het bewegen door de woning zoveel eenvoudiger, sneller en aangenamer maakt!

2. Automatische verlichting

Een tweede manier om het wonen aangenamer en comfortabeler te maken, is door te kiezen voor automatische verlichting. Niet enkel zorgt dergelijke verlichting ervoor dat je niet naar de schakelaar moet zitten zoeken als het pikdonker is – het garandeert ook dat de verlichting automatisch uitgaat als je de ruimte verlaat! Op die manier bespaar je tijd, maar vooral ook heel wat geld: geen lampen meer die blijven branden en op die manier je energierekening de hoogte in doen schieten!

3. Een antislipvloer

De badkamer is d̩ plaats waar ongelukken maar al te vaak voorkomen Рen het is dan ook zaak op zoek te gaan naar een goede veiligheidsmaatregel. Een antislipvloer is de perfecte voorziening om de badkamer een veiligere, comfortabelere ruimte te maken, en tegelijkertijd bij te dragen aan de stijl, gezelligheid en uitstraling van de ruimte. Een dergelijke vloer komt ofwel in de vorm van een soort mat, die je eenvoudig kan verplaatsen, ofwel in de vorm van tegels die vastliggen. Hoe dan ook garandeert het dat baden en douchen veiliger worden!

Je wooncomfort verbeteren, helemaal niet moeilijk

Bovenstaande voorbeelden bewijzen dat de woning comfortabeler en leefbaarder maken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met enkele eenvoudige maatregelen worden zowel het comfort als de veiligheid van de woning een niveau hoger getild – en dat is natuurlijk waar we allemaal naar op zoek zijn!